Wpis z mikrobloga

@Parker_: Zarówno na Słowacji, jak i Na Węgrzech społeczność zaściankowa, analogiczna do naszego twardego elektoratu pisu, jest dużo liczniejsza. W Polsce to jest jakieś 25-30%, na Słowacji jakieś 45-50%, a na Węgrzech to jest niestety twardy betonik stanowiący większość uprawnionych do głosowania i rosnący niż demograficzny wacle dobrze w tym kraju nie rokuje.
  • Odpowiedz
W Polsce to jest jakieś 25-30%

@PomidorovaLova: Wsparcie dla Rosji w Polsce jest jakieś pomijalne i to elektorat typu Brauna 1,5%. Znacznie większe wsparcie społeczne ma Rosja w Niemczech czy we Francji i to mniej więcej stały elektorat lewicowy jak i prawicowy. Gdyby nie francuski system to partia Melenchona by rządziła we Francji, trzeba to powiedzieć.
  • Odpowiedz
nam ktoś wcześniej wybrał Dude, PiS i dał kilkanaście procent konfederacji. Ja np. nie chcę być z nimi grupowany a jednak bym był

u nas ktoś wybrał PiS i konfe do sejmu, więc daleko od Słowaków nie jesteśmy.

u nas też ktoś jednak wybierał pis i konfederacje do sejmu, a jednak nie chciałbym żeby przez tych ludzi ktoś wbijał we mnie c---a( ͡° ʖ̯ ͡°)

piękny przekaz dnia
  • Odpowiedz
@Parker_: Dużo lepsze kraje od Polski szczególnie pod względem społeczeństwa, relacji z ludźmi, respektowania przepisów co widać np. na drogach. Polska ma więcej w sobie z ruskiego miru niż te kraje.
  • Odpowiedz
@MirasPdk no tak, jakby było pytanie o to ile to 2+2 to gdyby odpowiedzi 4 często się powtarzały to znaczy to że to taki przekaz dnia.

Wgl to prawakom łatwo się gumkuje swoich do niedawnych bohaterów. Teraz się okazuje że nie tylko Putina i Orbana od zawsze nie lubili, ale Fico w sumie też. ( ͡º ͜ʖ͡º)

Może teraz się to wydawać dziwne, ale prawica od
  • Odpowiedz
@djtartini1 partia Melenchona by rządziła we Francji xD to tak jakbyś powiedział że polską rządzi partia Zandberga. Co prawda nie ma go w rządzie nawet, ale jego partia jest częścią koalicyjnego ugrupowania, które jest w koalicji rządowej... ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz