Wpis z mikrobloga

@okno2137: tak. Jeśli ukończyłeś 26 rok życia i jesteś ubezpieczony, prawnie przysługuje Ci opiekun na żądanie w sklepie. Prosisz kasjerkę żeby kogoś przydzieliła i przydzielona osoba pomaga Ci robić zakupy, a czasem nawet można poruchać.
  • Odpowiedz
@okno2137: o ile mówimy o Lidlu/Biedronce: jak pójdziesz w sobotę rano to będą tłumy, w sobotę wieczorem już wielu rzeszy nie kupisz
  • Odpowiedz
  • 317
@okno2137 nie ma to jak włożyć chleb luzem do koszyka którego wcześniej dotykało xxx osób w tym x osob co przed wyjściem do sklepu biły niemca w kask, a xx nie myło rąk po jedynce i dwójce
  • Odpowiedz
  • 7
@MG78 z taką różnica, że ludzie chodzili z własnymi koszami na zakupy ale tak, masz rację, możliwe ze jego ostatnie wyjście do sklepu było w dawnych czaach ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@dzar: Widziałem tu na mirko jakiś czas temu archiwalny film który przedstawiał właśnie jakiś market w pierwszej połowie lat 90. i ludzie chodzili z chlebem w koszykach włożonych właśnie w taki sposób. Nie wiem na ile to było wtedy częste, ktoś starszy by się musiał wypowiedzieć.
  • Odpowiedz
@okno2137 ja to samo. Dzisiaj pierwszy raz w życiu będę odbierał przesyłkę z paczkomatu. Nigdy tego nie robiłem. Kod już dostałem smsem, więc zaraz idę pod prysznic, wymyję się, użyję dobre perfumy, elegancko się ubiorę i jadę. Całe 3 przystanki muszę podjechać! Jak już dojadę na miejsce to zapoznam się z instrukcją obsługi paczkomatu (nic pochopnie!), poczytam sobie, pooglądam, potem zrobię co mam zrobić (prawdopodobnie będę musiał tylko wpisać kod który
  • Odpowiedz
market w pierwszej połowie lat 90. i ludzie chodzili z chlebem w koszykach włożonych właśnie w taki sposób. Nie wiem na ile to było wtedy częste, ktoś starszy by się musiał wypowiedzieć.

@MG78: Często to był chleb z lady, prosto z rąk pracownika. Dwa, w tym tępym jak but i chorym psychicznie narodzie wytworzyła się parę lat temu paranoja, może z polecenia jakichś politycznych czy wschodnich botów mających za zadanie
  • Odpowiedz
I to samo z Kościołem, że ludzie po sraniu maczają palce w chrzcielnicy xDDD

@eeehhh: a to nie było tak że znajdywali bakterie kałowe w wodzie święconej, co jest dowodem samym w sobie że trochę strach se to na ryj nakładać? ()
  • Odpowiedz
@Sinti: Wszystko jest uwalone bakteriami, dosłownie wszystko. Ja to bym poszedł po całości i zakazał jakichkolwiek relacji międzyludzkich bo kto wie kto się wita, a szczał 5 minut temu i rąk nie umył... w wodzie z kranu która też ma zanieczyszczenia xD

Z tym kościołem to też ciekawe, że ludzie tysiąc lat żyli w ten sposób i nie było problemu, a tu nagle 10 lat temu jakiś jajogłowy z Wiednia
  • Odpowiedz
@eeehhh: akurat ziemniaki czy mandarynki to beznadziejny przykład, bo i jedne i drugie obierasz przed jedzeniem.
Bułki czy chleba nie obierzesz, dlatego wszędzie masz rękawiczki plastikowe, ale niektórzy co tam będą tracić czas i nakładają ręką, nie dość że zmacają nie tylko to pieczywo, które biorą, tylko parę sztuk ekstra, przebierając, to jeszcze widziałem jak komuś ojej spadła bułka na podłogę, to przecież nie będzie za nią płacić (
  • Odpowiedz
Wszystko jest uwalone bakteriami, dosłownie wszystko. Ja to bym poszedł po całości i zakazał jakichkolwiek relacji międzyludzkich bo kto wie kto się wita, a szczał 5 minut temu i rąk nie umył... w wodzie z kranu która też ma zanieczyszczenia xD

@eeehhh: ja widzę jednak różnicę pomiędzy kurtuazją która jest konieczna i zanieczyszczeniami w wodzie (która jest badana), a dobrowolnym wpychaniem łap do małej "miseczki" z wodą w której wcześniej
  • Odpowiedz
ziemniaki czy mandarynki luzem kupić. Nie masz prawa odrzucić tych uszkodzonych, nie masz prawa wybrać sobie dorodniejszych. Bo macasz.

@eeehhh: Słaby przykład bo jak już ktoś wspomniał obierasz przed zjedzeniem. Do niedawna oprócz woreczków, były też do założenia rękawiczki jednarozowe, ale z nich zrezygnowali, bo ekologia. Teraz te rękawiczki są tylko na pieczywie i tu dochodzimy do twojego wcześniejszego komentarza:

czy wschodnich botów mających za zadanie szczuć jednych na drugich, że
  • Odpowiedz