Wpis z mikrobloga

Huop własnie rozpoczyna naukę języka póki co angielskiego a jednym z elementów jest granie w zakupioną właśnie grę KINGDOM COME: DELIVERENCE nagrywanie misji i dialogów z pomoca programu OBS potem powtarzanie za lektorem, tłumaczenie w trakcie rozgrywki na laptoku przy pomocy aplikacji opartej na A.I DEPL ale to nie wszystkie elementy nauki. Później budowanie z pomoca tego co się nauczę różnych zdań i technika zwana CODE-SWITCHING ( ͡º ͜ʖ͡º)

#przegryw #rozwojosobisty #naukajezykow #naukaangielskiego #ciekawostki #lesnewpisy
Zwierz33 - Huop własnie rozpoczyna naukę języka póki co angielskiego a jednym z eleme...

źródło: Kingdom

Pobierz
Zwierz33 - Huop własnie rozpoczyna naukę języka póki co angielskiego a jednym z eleme...
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@gisot: Trochę tak ale nie wszystko jest średniowieczne. Wiedźmin 3 jest też git ale kiedyś grałem na wypożyczonym koncie i nie mam swojej gry a nie ma obecnie promek. Gta to z kolei współczesny slang i zbyt szybko lektor gada.
  • Odpowiedz
  • 0
@gisot: Ale ja też będę korzystał z GPT na zasadzie metody callana, tworzenie swoich fiszek i dużo innych rzeczy także luz... Czytanie stron i tłumaczenie po angielsku czy oglądanie filmów typu kewin sam w domu do upadłego aż skumam wszystko plus napisy, tłumaczenie napisów i powtarzanie za tym co w filmie i notatki.
  • Odpowiedz