Wpis z mikrobloga

Mirki, dużo latam po świecie i mam odwrotna sytuacje niż zwykle maja ludzie xD

Kupiłem lasta z #itaka na wakacje, lot jest realizowany wizzairem. WIem jak wyglada nim latanie "prywatnie", natomiast w przypadku itaki:
- odprawa na lotnisku
- brak możliwości kupna dodatkowych usług przed lotem

Z dodatkowych usług to mam na mysli miejsca obok siebie, które zawsze zarówno w #wizzair jak i #ryanair trzeba sobie dokupić samemu. Itaka twierdzi ze mozna poprosić o takie miejsca podczas check-inu na lotnisku, ale nic nie gwarantuja ani w sumie to nie wiedzą.

Ktoś leciał już w taki sposób z #biuropodrozy za pośrednictwem tanich linii lotniczych? Numeru rezerwacji zebym w apce sobie mógł wyklikać co chce też nie chca podać, bo "wszystko zalatwi Pan na lotnisku". Wie ktoś jak to wyglada?

PS daje też coś od siebie - jeżeli chcecie zagrzać tyłek to w #wizzair ma fajna oferte na Fuertaventure za tydzień :)

#tanieloty #wakacje
nnmmnnmnm - Mirki, dużo latam po świecie i mam odwrotna sytuacje niż zwykle maja ludz...

źródło: image

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nnmmnnmnm na wakacje lecisz czarterem a nie linią lotniczą więc ciesz się że przepisy zabraniają umieszczania pasażerów w luku bagażowym a nie marudź ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@nnmmnnmnm: Kiedy leciałem LOTem, ale de facto kupiłem od TUI, to w rezerwacji były wszystkie warunki opisane, czyli jaki bagaż jest dopuszczalny, ile co kosztuje, a co jest za darmo (np. wybór miejsca). I to prawda, że dużo można było ogarnąć na odprawie na lotnisku. Tak więc poczytałbym regulamin, bo tam powinno być wszystko, a jeżeli kupiłeś jedną wielką niewiadomą, to pozostaje wróżenie z fusów.
  • Odpowiedz
@nnmmnnmnm: patrzę teraz na ten rejs i już połowa miejsc jest wykupiona, więc jest też opcja, że stawisz się na lotnisku późno i mimo chęci 'spóźnisz' się na możliwość wybrania 2 miejsc obok siebie czy przy oknie czy przy wyjściu ewakuacyjnym, mimo chęci zapłacenia za to (jeżeli będzie to płatne, co raczej wątpliwe).
  • Odpowiedz