Wpis z mikrobloga

Wykonałem następny ruch – tym razem BNGO. Zarobiłem ok. 30% (niecałe 300 zł) w kilka godzin.

Zapraszam do obserwowania mojego tagu #pennyplays, gdzie skupuje akcje groszowe i często sprzedaje je jeszcze tego samego dnia z zyskiem rzędu kilkanaście-kilkaset procent.

Jutro wyjeżdżam na urlop, więc to moje ostatnie zagranie na jakiś czas na tym tagu. Do następnego!

PS. Kupuję na Trading 212 – bo wiele osób pyta co to za aplikacja.

#gielda #inwestowanie #inwestycje #spekulacja #akcjegroszowe #pennystock #pennystocks #finanse #trading
kacper3355 - Wykonałem następny ruch – tym razem BNGO. Zarobiłem ok. 30% (niecałe 300...

źródło: IMG_2171

Pobierz
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
Swoją drogą, moje RKLB, które akurat zamierzam trzymać długoterminowo, też radzi sobie ładnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dzisiaj solidny wystrzał. Tak jak wspominałem na początku tagu, zabawa w groszówki to tylko jakieś 5% mojego portfolio.
kacper3355 - Swoją drogą, moje RKLB, które akurat zamierzam trzymać długoterminowo, t...

źródło: IMG_2173

Pobierz
  • Odpowiedz
@kacper3355: typie, ale co nas interesują twoje udane zagrania jak równocześnie mogłeś uwalić 99 podobnych betów? bez publikowania przy otwieraniu taki tag nie ma absolutnie żadnego k---a sensu

to jakby robić 100 eksperymentów, a potem publikować wyniki jednego, w którym akurat wyszło to co chcieliśmy, bez sensu, nikt takiego eksperymentu nie uzna bo trzeba je raportować wcześniej
  • Odpowiedz
  • 7
@affairz: Dawaj mnie na czarną, problem z głowy :) Tłumaczyłem wiele razy, że nie będę udostępniać tickerów, w które wchodzę wcześniej, bo 95% z nich to oczywiste pump and dump, w które ja pakuję się świadomie, by podczepić się pod szybki wzrost i wypisać w odpowiednim momencie. 99% osób bez doświadczenia w czymś takim nigdy w życiu nie zdąży wyautować się z PnD w porę, co przełoży się na stratę
  • Odpowiedz
@kacper3355: Zgadzam się z @affairz .
Fajnie gdybyś publikował co Cię tam przykładowo interesuje, podać kilka spółek, jakieś newsy czy najważniejsze informacje na temat tego podmiotu i w co pakujesz jednocześnie z pokazaniem ile sztuk kupujesz. No i jak wiadomo pokazywać nie tylko to co pykło ale i to na czym wisisz.
Ja sam ostatnio upubliczniłem gdzieś w komentarzu skład swojego portfela. Moją ryzykowną akcją jest Atos, Gevo i
  • Odpowiedz
@kacper3355: Nie widziałem go w trakcie pisania tego komentarza.
Racja. Znajdą się tutaj osoby, które będą chciały kopiować cudze ruchy a potem będzie płacz i lament bo ktoś naganiał rzekomo.
Sam traktuje swoje wysrywy w formie hobby i zwyczajnie dzielę się tym tutaj. Jednak gdyby ktoś przyszedł i zarzucił mi, że rzekomo jestem odpowiedzialny za cudzą stratę to kazałbym temu komuś wypier****ć. Rozumiem podejście Affairz'a bo sam realizował projekt gdy
  • Odpowiedz
Właśnie dlatego u prawie każdego brokera można przeczytać, że ok. 90% osób ponosi straty, bo do zabawy przychodzą amatorzy, liczący na farta.

@kacper3355: no nie, nie dlatego. ty grasz na akcjach, a procent osób ponoszących straty dotyczy wyłącznie CFD. nikt nigdzie nie raportuje żadnego procenta dla osób inwestujących w akcje. tak, gówniane penny stock to nadal akcje. ale na akcjach traci mniej osób, bo akcje nie masz swapa i lewara
  • Odpowiedz
(jeśli jakaś była i to nie jest po prostu fartowne zagranie)

@kacper3355: nie oszukujmy się, przy penny stockach z ich volatility trochę szczęścia też trzeba mieć. Ale YOLO niewskazane ;)

@przegro_pisarz najpierw uczyłem się na zwykłych długich pozycjach, potem jakieś kółka parodniowe.
  • Odpowiedz
  • 4
@frustrat-szczery: No właśnie, teraz każdy mówi, że "dawaj nazwy przed", a później byłby lament i wyzywanie, że przeze mnie potracili kasę. Za długo jestem na Wykopie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@przegro_pisarz nie powiem Ci dokładnie, ile się uczyłem, ale pierwsze kroki na giełdzie stawiałem ok. 4-5 lat temu. Nieudane. Potem nauczyłem się wyciągać wnioski, wrzucać tylko kwoty, którymi się za bardzo nie przejmuję i ogólnie ogarnąłem głowę (przestałem
  • Odpowiedz
@kacper3355

Potem nauczyłem się wyciągać wnioski, wrzucać tylko kwoty, którymi się za bardzo nie przejmuję i ogólnie ogarnąłem głowę (przestałem podejmować emocjonalne decyzje, czyli np.

Głowę ograniałeś uczęszczając na terapię czy jakich metod używałeś?
  • Odpowiedz