Aktywne Wpisy
Marysiabaton +386
#aborcja
prawilnie przypominam, że nie ma bardziej zdegenerowanej i antyludzkiej ideologii niż "prolajf".
nie ma bardziej antyludzkiego "przekonania", że życie i jego wartość mieści się w kupie mięsa, którą mój pies zeżarlby na śniadanie i nawet się nie zorientowal
nie
prawilnie przypominam, że nie ma bardziej zdegenerowanej i antyludzkiej ideologii niż "prolajf".
nie ma bardziej antyludzkiego "przekonania", że życie i jego wartość mieści się w kupie mięsa, którą mój pies zeżarlby na śniadanie i nawet się nie zorientowal
nie

OkruszekChlebka +56
Wrzucam jeszcze raz bo ostatnio jakoś tak wyszło że większość ludzi przespała, a szkoda dobrego materiału żeby się zmarnował i nie poszedł w gorące.
Mój najlepszy jak dotąd film :p
Dajcie plusika bo się napracowałem mocno a d--a też nie najgorsza
#dupeczkizprzypadku #alldayallnightbutt
Mój najlepszy jak dotąd film :p
Dajcie plusika bo się napracowałem mocno a d--a też nie najgorsza
#dupeczkizprzypadku #alldayallnightbutt

Sęk w tym że na dzień dzisiejszy mógłbym dostać pożyczkę na pozostałą kwotę na niższy procent niż będę miał variable rate.
Bank będzie miał tą sytuację w dupie i po prostu wezmę kredyt gotówkowy, spłace do końca mortgage i będę sobie spłacał pożyczkę czy dadzą mi lepszy deal od pożyczki żeby mnie nie stracić i zaoszczędzę w ten sposób kasę ? Umówić się miesiąc przed końcem umowy na wizytę i zobaczyć co zaoferują? Jak myślicie?
Ciekawi mnie czy ktoś miał podobną sytuację i da się jakoś dodatkowo zaoszczędzić na sam koniec
#uk #mortgage #finanse
źródło: temp_file6949822437846450442
PobierzTak . Jakby to było dzis że kończylby się deal to zostałoby tyle że oddałbym całość w dwa lata .
Mój variable rate wbija mi na ponad 8% a inny bank mi podaje że mam 100% szans na przyznanie mi pożyczki na taką krote na 5.49% i się zastanawiam czy bank powie mi ok ..zostań z nami to końca za 5% np
Nie wiedziałem jak potoczy się życie więc mortgage wziąłem na 20 lat ale w trakcie wyszło że mogłem pozwolić sobie na ciągle nadpłaty i aktualne wychodzi że splace w 9 lat.
Nie wiem czy zmniejszą mi term z pozostałych 13 lat na 2. A jeśli tak to ciekawe właśnie na jakich
wlasnie nie rozumiem dlaczego w uk malo ludzi tak robi jak napisales, skads to sie bierze, moze sa lepsze zabezpieczenia konsumenta w angielskim kredycie mieszkaniowym niz przy pozyczce konsumenckiej.
Te pozyczki konsumenckie, zwlaszcza na nizsze kwoty ( do 20k) mialy calkiem dobre oprocentowanie na caly okres splacania, potem sie sytuacja spieprzyla przy podwyzce stop procentowych, staly sie duzo mniej oplacalne a i banki przestaly tak chetnie je dawac. Ale pamietam ze
Zostanie ze swoim bankiem to chyba zawsze gorsza opcja, no chyba ze przypadkiem twoj bank daje najlepsze oferty w tym momecie.
To ze brales na 20 lat to