Wpis z mikrobloga

Hej motomirki, szybkie pytanie. Opony CST C-6017 do 125 - kompletny syf i omijać z daleka, czy ujdzie? Kumpel kupił używkę na takich gumach. Kazałem mu od razu wymienić olej, opony i łańcuch, sprawdzić luzy zaworowe i hamulce. Wyszło w serwisie, że wszystko jest OK, więc kumpel twierdzi, że nie widzi powodu do zmiany opon.

Nigdy nie miałem do czynienia z oponami CST, więc nie wiem, czy mam go cisnąć na kupno nowych porządnych opon, żeby się na jakimś chińskim gównie nie wyłożył, czy te CST są do przyjęcia i niech se na tym jeździ? To świeżak kompletny, więc staram się mu pomagać ile mogę :)

Chodzi o taką gumę jak z obrazka.

#motoryzacja #motocykle #motocykle125 #opony #kiciochpyta
kasztan00 - Hej motomirki, szybkie pytanie. Opony CST C-6017 do 125 - kompletny syf i...

źródło: 1x-CST-C-6017-120-80-17-61-S

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kasztan00:
W rowerach są popularne i mają opinię dobrych biorąc pod uwagę cenę. Nie bałbym się ich jakoś wybitnie, choć wiadomo, high-end to na pewno nie jest.
  • Odpowiedz
Opony CST

@kasztan00:

To świeżak kompletny

@kasztan00: Jak wyjedzie na tych gumach w gorszą pogodę, to o ile przeżyje, to zakończy przygodę z obrażeniami. Będzie idiotą, jak tych opon nie wywali na śmietnik. Sam miałem glebę na 125 i od razu wleciały markowe opony. Zapytaj go, czy stać go na paliwo, jak zastanawia się nad zmianą opon, które kosztują grosze do 125.
  • Odpowiedz
Jako motocyklista i tak będzie musiał wyczuć opony, obojętne jakie kupi to i tak różnią się pod względem mieszanki często, przynajmniej w adv, zawsze albo lepiej kleją ale krócej wytrzymują albo są twardsze i na zimnym czy w deszczu trzeba trochę bardziej uważać no i bieżnik wiadomo. Jak nie jest to najgorszy szit to bym na tym pojeździł, bo i tak będzie jeździł na początku ostrożnie w każdych warunkach a z czasem
  • Odpowiedz