Wpis z mikrobloga

Jeszcze jedno pytanie odnośnie trenażera Van Rysel In'Ride Direct 100 (ale i każdego innego który nie łączy się z licznikami itp.):
mam smartwatcha Garmina i chciałbym żeby mi liczył spalone kalorie itp. w czasie treningu. Problem w tym że w aktywności "Rower stacjonarny" zegarek próbuje się połączyć z rowerem. Jest na to jakiś sposób?

#rower #trenazer #szosa #rowery
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Quis: A rozważałeś korzystanie z aplikacji typu Zwift, MyWhoosh itp? Wtedy to w aplikacji łączysz wszystkie czujniki (łącznie z trenażerem) i to aplikacja jest źródłem prawdy. Wtedy z generowanej mocy wyliczane są spalone kalorie i będziesz miał dane, na których Ci zależy.
Ja używam trenażera o którym wspomniałeś, osobnego czujnika kadencji i pulsu i wszystkie spina mi MyWhoosh. Po treningu mam dane dotyczące przejechanych kilometrów, generowanej mocy, spalonych kcal, kadencji
  • Odpowiedz
@Quis mówisz, że nie łączy się z licznikiem? Raczej powinien, mam Magene T100, czyli nawet niżej niż ten Twój. I łączyłem pas HR, kadencję i trenażer z Rouvy. W Garminie masz Ant a więc trenażer z aplikacją po bluetooth a z Garminem po ANT i będziesz miał kalorie w zegarku, bo rozumiem, że zależy Ci na wyliczeniach kalorii i regeneracji.
Edit: doczytałem o tym trenażerze, to fakt jakoś dziwnie się łączy
  • Odpowiedz