Wpis z mikrobloga

@kowalesko: odklejenie ludzi mnie przeraza. zyje w swojej bance, ale jak wyjde poza nia to dowiaduje sie, ze np. kremy z SPF to rak, wiem to od zony brata ciotecznego, ktora chodzi permamentnie poparzona i ma juz zmiany a la czerniak.

Wszystkim rzadzi kilka osob na swiecie, covid nie istnial (chociaz sam znam 3 osoby co na niego zeszly. podjete akcje byly absurdalne, ale sama choroba istniala), no a iwone
  • Odpowiedz
@lskx jest za łatwy dostęp do informacji I niestety, ludzie, którzy nie mają krytycznego spojrzenia na rzeczy, które słyszą/widzą/czytają, idą w to dziadostwo. Baba wczoraj jakaś gadała, że w zimie nie wolno jeść zimnych pokarmów (np. owoce), bo organizm się wychłodzi. Dzisiaj jakieś dziecko pokazywało 46 dzień jedzenia tylko I wyłącznie surowego mięsa, w---------o szponder, mieloną wieprzowinę I przegryzało masłem, odgryzionym z kostki. Kilka dni temu na I do mojego miasta
  • Odpowiedz
@magdaiLenai: to jest przerażające, ale niestety dziala. Dawniej ludzie wierzyli w TV, kiedy byly 2/5/10 kanalow. Jak bylo w TV to musiala byc prawda. Pozniej w portale onet, wp, itd. Dzis wiedza, ze tamte media ich ruchaly na prawdzie, ale w ogole nie przeszkadza im to wierzyc w szarlatanow z tiktoka/instagrama/youtuba.

Przerażąjące. Przerażające dlatego, ze jak nie sprawdzali informacji to nadal tego nie robią, mają po prostu innych góru.
  • Odpowiedz