Wpis z mikrobloga

#samochody #mechanikasamochodowa #skoda Automirki, pomóźcie. Św. Mikołaj dał pod choinkę kamerkę samochodową i się zastanawiam jak poprowadzić kable do niej. Pacjent to Skoda Octavia. W jakimś poradniku na YT gość zwracał uwagę żeby nie prowadzić nad poduszkami powietrznymi, żeby w razie wystrzału nie blokowały ich pracy. W związku z tym pytania dotyczące przedniego słupka:
1. Czy mogę te kabelki schować w podsufitkę w tym miejscu czy mam zostawić na wierzchu?
2. Czy w tym słupku jest w ogóle airbag czy nie ma i się w ogóle nie mam czym przejmować? Wg zdjęcia nr 2 coś w środku jest, ale na samym słupku nie ma żadnych oznaczeń airbaga w przeciwieństwie np. do środkowych. Jeśli to jest airbag to jak poprowadzić kabelek od szyby nad słupkiem żeby nie kolidował, jak on idzie przez całą długość słupka aż nad drzwi?
Wegrzynski - #samochody #mechanikasamochodowa #skoda Automirki, pomóźcie. Św. Mikołaj...

źródło: 234

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wegrzynski: słupek i tak musisz sciagnać, jak nie masz tam pirotechniki i napisu airbag to kurtyna może być w podsufitce na wysokosci cykorłapki, górą kabelek możesz wcisnąć pod podsufitkę, w vw polo spokojnie sie dało tak upchać, potem do słupka, ze słupka za uszczelke kabiny i do schowka bezpiecznikow/gniazda zapalniczki
  • Odpowiedz
@Wegrzynski: Takiego kabelka poduszka nawet nie zauważy. Zdejmij osłonę i zobaczy czy jest poduszka.
Jak jest to kabelek możesz od strony szyby poprowadzić wtedy nie będzie na drodze poduszki.
  • Odpowiedz
@Wegrzynski: wyrwij osłonę słupka a od kierowcy i za poduszką jak jest od strony kierowcy i tam do bezpieczników na zakończeniu deski ,gdzie bezpieczniki są. Tam w bezpiecznik po plusie. Najpierw w podsufitkę za lusterkiem czymś płaskim wepchnij.
  • Odpowiedz