Wpis z mikrobloga

Chce pierwszy raz spróbować jazdy na nartach albo snowboardzie. Nigdy nie jeździłem, wiec pytam sie o polecenie jakiegos fajnego miejsca dla początkujących, myślałem nad Alpmi wiec moze polecicie jakies konkretne miejscowki i ile mniej wiecej trzeba liczyć za tygodniowy wypad z wypozyczeniem sprzętu?

#narty #zima #narciarstwo #alpy #snowboard
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kubekdudek ale skąd pewność, że będziesz z tych możliwości jazdy korzystać, skoro nigdy nie jeździłeś? Imo kilka godzin z instruktorem, z którym się dogadasz, na jakiejś oslej łączce to lepsze rozwiązanie niż wielodniowy i drogi wypad w Alpy, gdzie nie masz w ogóle rozeznania oferty i tras.

Ja np. byłem ze znajomymi w jakiejś Wiśle czy Ustroniu i tam zacząłem podejrzewać, że to nie jest sport dla mnie. Potem wziąłem instruktora
  • Odpowiedz
@kubekdudek: gada głupoty, znajdź jakiś wyjazd w Alpy z opcją nauki od 0 najlepiej jeszcze w styczniu albo w dopiero w marcu - omiń sezon ferii w lutym i ciesz się jazdą praktycznie bez czekania. Jeśli posiadasz chęci i nie jesteś totalnie pozbawiony koordynacji to sobie poradzisz. @camelinthejungle narty jak wszystko wymaga pracy, ale najłatwiej powiedzieć, że się nie nadaje.
  • Odpowiedz
  • 0
@Piotr--K: wlasnie patrzylem booking i w lutym ceny za noclegi sa wywalone w kosmos albo juz nir ma miejsc. Za to w marcu juz sytuacja wygląda dobrze i z tego co mowisz wnioskuje ze pierwszapolowa marca tez jest dobra na wypad na narty?
  • Odpowiedz
@camelinthejungle Alpy są właśnie dlatego lepsze do nauki, że po pierwsze masz mnogość tras do wyboru- zawsze jakaś przypasi, a po drugie nie masz tłumów na stoku i pod wyciągami. Moje pierwsze wypady to było Livigno i Ski Welt/KitzSki, na Polskę przyszła pora w 4 sezonie jazdy i tu jest c--j, a nie jazda.
@kubekdudek mi wypady do Austrii (pokój dwuosobowy, śniadanie+obiadokolacje) 6 noclegów wychodziło ok. 3500-4000
(Hotel+paliwo+skipass). Sprzęt mam
  • Odpowiedz
@kubekdudek: Spoko są też wyjazdy grupowe z biurem np. taksidi, snowshow itp..
Na wyjeździe są zawsze instruktorzy i można mieć lekcje po stawce w pln. Do tego bardziej lub mniej imprezowo, ale to już kwestie indywidualne. :)
  • Odpowiedz