Aktywne Wpisy
jacekparowka +153
Nie rozumiem jak można w XXI wieku jeszcze twierdzić że j-----e w pracy to jest jakaś normalna sytuacja? Minimum 8 godzin dziennie wyjęte z życia. 8 godzin najlepszej części dnia. 8 godzin które można było wykorzystać na spędzenie czasu z bliskimi, na swoje hobby, nawet na walenie konia które jest bardziej pożyteczne niż napychanie kieszeni jakiemuś milionerowi. 8 godzin żeby móc sobie zapewnić podstawowe dobra jak jedzenie czy mieszkanie.
Ktokolwiek jeszcze broni
Ktokolwiek jeszcze broni

CrokusYounghand +484
Ile ja bym dał żeby być inteligentny.. mam wrażenie że mój mózg jest jakiś uszkodzony. Mam mnóstwo wolnego czasu (żadnej żony, dzieci w tyn wieku, nadgodzin, itp.) + z pensji czy oszczędności spokojnie mógłbym przeznaczyć sporo na rozwój ale.. dosłownie nic nie robie i marnuje czas. Wiele osób w moim wieku dałoby się pokroić żeby mieć tyle czasu co ja a ja go mam i nie potrafię korzystać.
Nie działa u mnie zasada "im więcej na głowie, im mniej czasu tym lepsza organizacja" i nie działa "wydaj dużo kasy na kurs to będzie głupio nie iść". Jestem mistrzem #prokrastynacja, odkładania wszystko na kiedyś, snucia idealnych wizji siebie, teoretyzowania. W myślach to ja już osiągnąłem chyba wszystko i tyle planów o przebranżowieniu się, kursach, szkoleniach, wszystkie języki świata. Wszystko to dzieje się w głowie a efekt taki że latami nic nie robie poza marnowaniem czasu w internecie. Mam wrażenie że nic nie działa a ja jestem tylko sfrustrowany bo faktycznie nie podoba mi się moja sytuacja (zawodowa, relacje, sylwetka, itd.) ale poza planowaniem i odkładaniem tego na kiedyś nic nie robię. Najgorsze to, że to kiedyś jest już teraz i nawet znalazłem swoje postanowienia z 2018 roku xD.
#adhd #autyzm #psychologia #psychiatra #zdrowie #brainfog #nauka #mozg #inteligencja #rozwojosobisty #motywacja #przegryw #depresja #medycyna #nerwica
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
Komentarz usunięty przez moderatora
Mam tak samo jak OP z tym, że potrafie zapyerdalać za 3 kiedy życie mi się wali i pali,a takie coś jednak zdarza się rzadko
@pianinka: część jest, część nie jest, warto sprawdzić, zamiast się zadręczać.
poza tym sama napisałam,
To bardzo typowy objaw adhd
@pianinka: Skoro trudno, to nie używaj słów i wyrażeń sugerujących, że to coś łatwego i będącego jedynie wyrazem woli, bo wygląda to tak, jakbyś obwiniała cierpiącego za to, że nie jest w stanie zaspokoić odczuwanego pragnienia.
Co jest prawdą w przypadku wielu cech postrzeganych za negatywne i dobrze jest się nauczyć je w sobie rozpoznawać, a nie widzę też powodu udawać, że nie widzi się ich u innych. Nie wszystko jest zaburzeniem, nie składamy