Wpis z mikrobloga

W życie wchodzą przepisy, które zabraniają wyrzucania zużytej odzieży do pojemników ze zmieszanymi śmieciami. Ubrania trzeba dostarczyć do PSZOK. 137 gmin w Polsce nie ma PSZOKów. xD
Ubrania wylądują w lesie lub w piecu. Ekologia po polskiemu.
Zdjęcie absolutnie przypadkowe. #polityka
alibaski - W życie wchodzą przepisy, które zabraniają wyrzucania  zużytej odzieży do ...

źródło: 1000019388

Pobierz
  • 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 5
@alibaski dla mnie nic się nie zmienia, bo nigdy nie wyrzucam odzieży do śmieci, zawsze do tych pojemników "PCK" co stoją na każdym rogu.
  • Odpowiedz
@AdamMechanik: ja tak samo, 1 robiłam porządki, wywaliłam do kosza a potem czytam że kwii już nie wolno XD kiedyś jeździłam specjalnie do tych kontenerów ale tam menele rozkradają, wszystko leży na ziemi, syf. W dupie to mam wolę do śmieci wyrzucić
  • Odpowiedz
  • 250
@qqaa: czyli chcesz powiedzieć, że rząd tuskowych fachowców wprowadza przepisy, które są nie do wyegzekwowania? O ty parchaty konfederato! XD
  • Odpowiedz
@alibaski: ale jak? Jak ubrania są zniszczone, to do pck i tak nie wrzucę. Ostatnio wyrzuciłam trochę ciuchów, bo się nie nadawały do noszenia.
A jak ubrania pójdą na szmaty do wycierania podłóg to jak się zużyją to można do śmieci? xD
  • Odpowiedz
@alibaski jak widzę nazwę PSZOK to mnie automatycznie szlak trafia. U mnie w gminie pracuje tam taki stary dziad co jeszcze nigdy odemnie śmieci nie przyjął bo zawsze ma jakąś wymówkę i jak rozmawiam z sąsiadami to wychodzi na to, że nie tylko ja mam z nim problem.
Przykładowo u mnie w gminie w teorii można raz w miesiącu na pszok oddać styropian, a akurat tak się składa, że w tym
  • Odpowiedz