Wpis z mikrobloga

mirki jakie polecacie zatyczki do uszu? Od dawna korzystam z tych standardowych żółtych z silikonu, które się ugniata i wkłada do ucha, ogólnie dają radę, ale zupełnie nie pomagają na dźwięk chrapania mojej żony...Możecie coś polecić? Słyszałem o słuchawkach emitujących biały szum, ale obawiam się, że mogą być nie wygodne, lub wypadać z ucha, no i musiałbym katować co noc laptopa z którego szedł by dźwięk. Szukam wiec prostszego rozwiązania. Znalazłem np. coś takiego, dość drogie, ale może dobre, ktoś korzystał? https://hasproearplugs.com/produkt/haspro-sleep-universal/
#pytanie #zdrowie
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dewey: Moja siostra używa takich loop czy coś takiego, też są wielorazowego użytku. Może są lepsze. Ja mam podobne do tych z linka i są takie średnie.
  • Odpowiedz
  • 1
@makrofag74: no i jak w tym spać na boku? :)
@Jeff1970 no właśnie poważnie się nad tym zastanawiam, tylko nie wiem jak będą się sprawdzały ze spaniem na boku, pewnie będą uwierać w uchu. Poza tym laptop/telefon musiałby chodzić całą noc, niestety mam tendencję do budzenia się w środku nocy i to wtedy najgorzej mi ponownie zasnąć ze względu na chrapanie żony.
  • Odpowiedz
@dewey mam AirPods Pro 2 i czasem w nich śpię. Trochę przeszkadzają ale kurde jak cicho. Dodatkowo nie musisz puszczać żadnego Spotify ani nic w ustawieniach masz dźwięk który ci puszczają same i np jakiś ocean czy coś. Ale jak nic nie gra to też jest ok.
  • Odpowiedz
  • 0
@wykopowy_brukselek: a podpowiedz, bo zapomniałem telefonu dzisiaj do pracy zabrać i nie mam jak sprawdzić, którą wersję słuchawek kupiłem. Czy tylko generacja pro odcina w ten sposób dźwięk, czy zwykłe airpodsy również? Mam tą krótką wersję, ale obawiam się, że to może być zwykła "trójka".
  • Odpowiedz
  • 0
@lim0: nie wygląda to zbyt zachęcająco, bo w czym miałyby być lepsze od tych z których korzystam? Mogę spróbować, ale dość płytkie się wydają.
dewey - @lim0: nie wygląda to zbyt zachęcająco, bo w czym miałyby być lepsze od tych ...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@gregory_adyrolf: no tak właśnie myślałem. A da się normalnie z ajfonem sparować jakieś inne/innej marki dokanałowe słuchawki z ANC? Np. XIAOMI, coś taniego, co bym kupił tylko w celu odcięcia na noc dźwięków?
  • Odpowiedz