Wpis z mikrobloga

Jutro minie 2 tygodnie

#alkusopiciu

Jestem chyba niecierpliwy i wpis popełniam nieco wcześniej a nie w rocznice albo chcę się pochwalić suchym kacem, nawala mnie baniak i mam trampek w pysku jakbym wczoraj 0,5 obalił z gwinta i pipuł piwem. Pierwszy raz chyba doświadczam go tak mocno. Ostatnio też jak jak w zegarku budzę się w okolicach 3 nad ranem, na sen biorę kwetapinę i zasypiam elegancko tylko to wybudzanie zaburza sen

Co zauważałem przy terapii Anticolem. Głód tak jakby jest "niesłyszalny", tzn wiem że gdzieś tam jest ale nie potrafi rozwinąć skrzydeł bo gaszę go od razu miażdżącym argumentem - zdechniesz jak się nachlasz. To tak jak pisałem wcześniej daje mi spokój i pewność że jutro nadal będę trzeźwy

Mijają dwa tygodnie więc uzależnienie fizyczne powoli znika, zaczynam się interesować światem do okoła a nie układać cały swój świat wokół picia. Ogarniam tematy które gdzieś mi wisiały nad głową, w sumie nic pilnego, sprawy związane ze swoimi zainteresowaniami ale i to cieszy. Szukam sposobów na zajęcie się czymś ciekawym w czasie gdy zazwyczaj kombinowałem jak i ile mogę wypić by rano nie zionęło ode mnie jak z gorzelni

Kolega @PanzerWaffel podrzucił mi e-booka który wypełnia mi ostatnio czas, początek trochę burzy moją wiedzę o alkoholiźmie ale jestem ciekaw jak się zakończyć bo lubię zasięgać wiedzy o mojej chorobie z różnych źródeł

Gdy przygotowałem się do mojej pierwszej terapii 8 lat temu wytrzymanie dwóch tygodni abstynencji było cierpieniem a teraz uzbrojony w medykamenty, na sen i te "motywujące" czas minął bardzo szybko i to pomimo świąt i sylwestra które jednoznacznie mi się kojarzyły

Pozdrawiam mirasy, miłego dnia

#alkoholizm #uzaleznienieJutro minie 2 tygodnie
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@alkoJezus: załatwiłem receptę na anticol w końcu. Nie było tak prosto, rodzinny nie chciał wypisać. Ale nawet lepiej wyszło, odesłał mnie do psychiatry na nfz i okazuje się że jak powiesz ze z uzależnieniem to termin był na za trzy dni. Doktorek oprócz anticolu dorzucił mi campral sam z siebie, o co chciałem go podpytać na kolejnej wizycie. Mogę zdać mój raport za dwa-trzy tygodnie na podczepkę w tym tagu?
  • Odpowiedz
  • 0
@kutang__pan jasne, możesz użyć tego tagu, nie wiedziałem że z uzależnieniem szybciej, ważna informacja bo w sumie mógłbym na NFZ w końcu opłacam po coś te składki a nie wyrzucam ciągle na prywatnych lekarzy. Ciekawe czy wszędzie tak
  • Odpowiedz