Wpis z mikrobloga

• 194
@Kiedys_Mialem_Fejm: skoro pisze zmieszane, to nie widzę żadnego problemu, robie dokładnie tak samo.
Moja różowa ma p-------a i segreguje, ale to ja wynosze zazwyczaj.
No i wtedy wszystko jest zmieszane ¯\(ツ)/¯
Ajajaj najlepiej z samego rana wtedy tak pięknie się mieszają te worki ze zmieszanymi odpadami mmmmmm (ʘʘ)
  • Odpowiedz
@Adruns: Według mnie nacisk na ekologię powinien być kierowany przede wszystkim do wielkich korpo, a nie przeciętnego człowieka

Dopóki takie za takie g---o jak na zdjęciu nie będzie srogich kar to ja będę wyrzucał wszystko do mieszana mieszana( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Kiedys_Mialem_Fejm gdyby nie to, że mieszkam w domu i zmieszane to jeden mały kubeł wywożony raz na dwa tygodnie, to też bym tak robił. Teraz segreguję, ale tak, żeby jak najwięcej śmieci trafiało do bio wywożonych co tydzień( ͡° ͜ʖ ͡°). Najlepsze jest to, że według wytycznych i tak z 80% śmieci powinno iść do zmieszanych.
  • Odpowiedz
@Kiedys_Mialem_Fejm: pamiętam jak przed covidem też była wielka walka z plastikeim a potem każda pojedyńcza bułka zawinięta w folie jak te jabłka bo w kraju z gówna i dykty nie można zrobić takich pobieraków do pieczywa jak za granicą gdzie nie masz możliwości wsadzić ręki do bułek. W Portugali było sprytne rozwiązanie gdzie chwytakiem strącasz sobie bułki do szuflady na dole. Nie ma jak macać i odkładać.
  • Odpowiedz
@Kiedys_Mialem_Fejm: Bo taka jest prawda. Trochę pamiętam miniony ustrój i plastiku w spożywce nie było wcale. Kiełbasa zawijana w papier lub gazetę, mleko czy napój w butelce szklanej, zawrotnej a warzywa czy owoce na wagę . Teraz koncerny karmią nas plastikiem i twierdzą jeszcze, że to nasza wina.
  • Odpowiedz
Dopóki takie za takie g---o jak na zdjęciu nie będzie srogich kar to ja będę wyrzucał wszystko do mieszana mieszana( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Kiedys_Mialem_Fejm: a nie jest tak ze opakowania kosztuja? jedno jabłko za 1 zł... normalnie masz 1 kg za 2,5 zł w promce jak jest
  • Odpowiedz
będzie srogich kar to ja będę wyrzucał wszystko do mieszana mieszana( ͡° ͜ʖ ͡°

@Kiedys_Mialem_Fejm: klasyczny polaczek. Dopoki inni sie nie poprawia ja też nic nie zrobię. Bądź zmianą którą chcesz widzieć na świecie. Wstawienie foty na wikop to jeszcze trochę za mało
  • Odpowiedz
@Kiedys_Mialem_Fejm tak tak niech to inni coś zrobią... wszystko byle tylko zrobić jak najmniej jak najmniejszym kosztem

Pewnie że firmy to powinny dostawać srogi o-------e finansowy za takie rzeczy

Tak samo jak banda leniwych idiotów reprezentująca poziom srania na ulicy
  • Odpowiedz
Moja różowa ma p-------a i segreguje, ale to ja wynosze zazwyczaj.

No i wtedy wszystko jest zmieszane ¯\(ツ)/¯

Ajajaj najlepiej z samego rana wtedy tak pięknie się mieszają te worki ze zmieszanymi odpadami mmmmmm (ʘʘ)

@Adruns: a w sumie czemu tak robisz? komu na złość robisz?
  • Odpowiedz
@Kiedys_Mialem_Fejm nie popieram, ale rozumiem czemu tak się dzieje. Brudasy macają wszystko swoimi śmierdzącymi łapskami (najlepszy przykład to chleb i bułki), a potem zostawiają zmacane i śmierdzące, pełne bakterii produkty tam gdzie leżały
  • Odpowiedz
@Kiedys_Mialem_Fejm: masz niewyobrażalnie silną psychikę..
Niestety ja ze swoją emocjonalną wrażliwością segreguje śmieci na ile warunki pozwalają, nie wyrzucam jedzenia, staram sie żyć skromnie i racjonalnie, dzięki temu jestem spokojny i pewny siebie w kwestiach tego, ze robię wszystko co mogę aby otoczenie bylo choć promil z promila lepsze. Nie muszę toczyć walk z korporacjami i rządem światowym, węszyć spisków czy olewać środowisko ze względu na durny pomysł jabłka w
  • Odpowiedz
@Pawel993 to akurat chyba jakiś problem psychiczny u kolegi, ale generalnie to w---------e jest, że ceny wywozu odpadów rosną pomimo nakładania coraz to nowych obowiązków na klienta np właśnie segregacji. Skoro ja segreguje to znaczy, że jest mniej roboty i pracowników na sortowni (a przynajmniej tak być powinno) więc oczekuje, że opłaty będą malec a nie rosnąć.

Skoro rosną, to znaczy że ktoś robi mnie w c---a.
  • Odpowiedz
  • 10
@Kiedys_Mialem_Fejm na złość tacie zesram się w gacie ( )

PS duży nacisk w kwestii ekologi jest kierowany na korporacje, poczytaj o esg - i też dostają p-------a przerzucając koszty na zgadnij kogo?
  • Odpowiedz