Wpis z mikrobloga

W jaki sposob moge przetestować działanie Microsoft Teams przed rozmową kwalifikacyjną, tak aby nie było żadnych nieoczekiwanych problemow w stylu nie dzialającego mikrofonu?

Ps: Czy na rozmowe kwalifikacyjną powinienem zalozyc koszule czy wystarczy np.zwykły granatowy sweter/bluza, z wystarjącym kołnierzem od koszulki polo?

#praca #pracbaza #it #informatyka #microsoft
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@essos nie krytykuję, ale sweter, bluza to ostatnie co bym założył na rozmowę kwalifikacyjną.

Imo im bardziej profesjonalnie wyglądasz, jak wyglądasz w kadrze, co masz za sobą, pozycja kamery, wszystko podlega ocenie lub daje Twój obraz dla rekrutujących.
Pierwsze wrażenie można zrobić tylko raz, więc sam oceń.
Tagujesz it inf więc to teoretycznie nie praca w januszexie.

W teamsach w ustawieniach masz test dźwięku i kamery.
  • Odpowiedz
  • 0
@morganpl: Zawsze myslalem ze to malo wazne i w bluzie (jednolitej czarnej lub granatowej bez kaptura) odpalałem rekrutacje,dopiero sotantio mi ktos o koszuli zaczal mowic, ale wydawalo mi sie to zbyt eleganckie jak na rozmowe przed kamerką

A jakbys mial do wyboru samą bluze albo bluze z kolnierzem koszulki polo, to co bys wybral
  • Odpowiedz
  • 0
@morganpl: Kurde, nie wiem jak ten dziwiek rpzetestowac, wszedzie chyba jakies stare poradniki są, bo pisza zeby przejsc do ustawien - urzadzenia i tam powinna byc jakas funkcja do testowania, a niczego takiego nie ma
  • Odpowiedz
@essos: wtf xD to przetestuj połączenie i kamerę w Google Meet i pewnie pokryją Ci się ustawienia audio|wideo.
Albo w sumie zadzwoń do znajomego i wtedy ogarniecie czy wszystko ok.
  • Odpowiedz
@essos: jak indykatory dźwięku się ruszają to powinno być ok ale w razie W zainstaluj Whatsup na desktopa i tam jest test nagrania z mikro, żebyś był pewny przed rozmową, heh :))))
morganpl - @essos: jak indykatory dźwięku się ruszają to powinno być ok ale w razie W...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz