Wpis z mikrobloga

czemu na wykopie polecają zostać lekarzem bo to gwarantuje super zarobki skoro taki Lewandowski jako piłkarz zarabia 9 000 000 zł miesięcznie
może zamiast na medycynę warto zainteresować się piłką nożną? wystarczy mieć tylko parę nóg, dziennie trening niecałe 6 godzin, a później tylko meczyk 90 minut i cyk łatwa kasa
#akademiachlopskiegorozumu #studbaza #pracbaza #pilkanozna
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GoldenJanusz: bo medycyna to gwarancja stałych zarobków i prestiżu zawodu. w piłce możesz kopać, dawać z siebie na treningach wszystko, a i tak skończysz w zaścianku dolnym w okręgówce za 300zł za mecz, gdzie będziesz musiał dorabiać w drugiej pracy. brak stabilności zatrudnienia.
@ugabugav2 o jakiej ty kaście mówisz xD. moim zdaniem to trochę takie zawistne gadanie osób, które nie miały szans pójść na lekarski, albo poszły i nie
  • Odpowiedz
@Castellano: egzamin lekarski to jest akurat dosłownie wykucie się pytań z bazy jak na prawko (serio nawet ilość pytań jest podobna w bazie XD i też jest abcd, więc widziałeś już te pytania i idzie to zdać nie mając głębszego pojęcia o niczym bo se zapamiętujesz gdzie i co), i z bazy rok rocznie wchodzi ci jakieś 80% (co może nie da ci wejścia na oblegane specki, ale jakieś inne
  • Odpowiedz
@GoldenJanusz: czemu polecają? Bo to prawda. Nic nie daje wysokich zarobków, stabilnej pracy i pewności zatrudnienia po studiach jak lekarski. Jakbym miał młodsze rodzeństwo/kuzynostwo to bym polecał im iść na lek bo to dosłownie najlepsza opcja.

Wystarczy że skończysz studia i fajrant. Trudne studia okej fakt, ale są do ogarnięcia dla większości ludzi, wystarczy tylko samozaparcie (dużo samozaparcia bo niektórym zapamiętywanie tego nie będzie przychodziło łatwo) ale still jest to
  • Odpowiedz
Wystarczy że skończysz studia i fajrant.

@maxiek: Trochę xD Już samo "wystarczy skończyć studia" to jest mocne xD. Jasne, jest sporo przedmiotów, które trudne sa na papierze, ale się prześlizgniesz, bo wejdzie giełda etc. Ale całych studiów w ten sposób nie skończysz.

Kończyłem studia inżynierskie, na uznawanym za dość trudny AiRze, moja żona jest po medycynie. Uwierz mi, że nie spędziałem na nauce, projektach etc. nawet 1/3 tego czasu, co ona.
  • Odpowiedz