Wpis z mikrobloga

Tak wyglądają moje dłonie. Wszelkie polecane kremy do rąk z rossmana czy innych drogerii nie pomagają. Nie jestem żadnym robolem, który nosi codziennie głazy gołymi rękami. Wręcz te dłonie nigdy fizycznie nie pracowały.

Jak byłem małym dzieckiem, to miałem AZS, z którego wyrosłem, samo się wycofało. Czy taka suchość dłoni to może być nawrót?

Ktoś ma jakieś pomysły co z tym zrobić, bo ja już nie wiem, a ta suchość doprowadza mnie do szału

#medycyna #dermatologia #kosmetyki #kosmetologia #azs #skora #dlonie #skincare #lekarz
GodComplex - Tak wyglądają moje dłonie. Wszelkie polecane kremy do rąk z rossmana czy...

źródło: IMG_3419

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mediderm krem :) e.w AVENE XERA CALM ale to duzo drozsze. Nakladac gruba warstwe i zakladac rekawiczki bawelniane kosmetyczne
  • Odpowiedz
@GodComplex: może za często myjesz dłonie i pozbawiasz je naturalnej warstwy ochronnej. Używaj jakiegoś łagodnego mydła, na przykład Dove. Mocniejsze mydła zostaw sobie do mycia jak wracasz z dworu. I pamiętaj że nie każde "naturalne" znaczy łagodne. Jest sporo mydeł naturalnych czy handmade, które zawierają bardzo wysuszające i drażniące substancje, o Ph nieodpowiednim dla skóry.
  • Odpowiedz
@GodComplex: wypróbuj O'Keeffe's Working Hands. Żona moja ma straszne problemy ze skórą i ten krem jako jedyny ratuje sytuację. Chyba już z 5 opakowań jej kupiłem.
  • Odpowiedz
  • 0
@GodComplex mi kiedyś pomogła zwykła maść linomag (takie zielone opakowanie) do dostania w każdej aptece i tak samo jak poprzednik pisał, bawełniane rękawiczki na noc.
  • Odpowiedz