Wpis z mikrobloga

Ostatni Pinot w drużynie:

GAUDU David 1089 Chyba zostanie u mnie do końca kariery. Jego, albo mojej 😁😆

Co, jeśli wybierze MTB?:

PIDCOCK Thomas 708 Dziwnie się rozwija jego kariera, na tyle, że jako Brytol typowy Angol, odchodzi z drużyny z którą najwięcej go powinno łączyć. Przeambicjonowany, ale tytułów jednak nazdobywał. Pytanie, na ile na szosie w Q36.5 sobie będzie poczynał dzielnie, a na ile w------e...

Szybko, szybciej, najszybciej:

MERLIER Tim 1150 Być może jest najlepszy na świecie, jestem gotów to potwierdzić. Jak już jest w grze na kreskę, to najczęściej ją wygrywa, przepotężny i wspaniały. Niestety, równie drogi, acz się ostatnio spłacił z naddatkiem. Czy w tym roku spróbuje walki o zieloną koszulkę? Fajnie by było pokibicować swojemu ulubionemu sprinterowi. Na razie próbuje w CX, z różnym skutkiem, widać, że kawał wielkiego chłopa :3
ZIJLAARD Maikel 167 Od dawna polecał się uwadze, coraz lepsze te sprinty... No ale w Tudorze może skończyć jako leadout, a nie sprinter i będzie smutno.
MAGNIER Paul 105 Mógłby być w wyliczance z młodzianami, w sumie... Jeszcze niedawno zanosił się na takiego, co po pagórkach będzie hasał, a tymczasem potężny sprinter nam tu rośnie. Żal Tour of Britain, skończył z zepsutym mózgiem i bez kluczowych punktów, które być może dałyby mi zwycięstwo w zeszłym roku...

Młodzi, gniewni, ZAJEBIŚCI:

SEVILLA RIVERA Oscar Miguel 37 Wraca po kontuzji, na szczęście bombelki szybciej się leczą ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
MARTINEZ Lenny 388 Przejście młodego, perspektywicznego Francuza do Bahrajnu? Niezła kasa musiała się pojawić, a za nią zapewne oczekiwania. U mnie stonowane, bo jeszcze tani, ale już w tym roku był filarem drużyny, wygrał całkiem sporo, oby to była tylko zajawka wielkiej kariery.
SANCHEZ MAYO Pelayo 266 Podejrzewam, że jak nie Miquel, to właśnie on będzie nowym Aranburu, którego kiedyś odkryłem i wciąż szukam następców ( ͡º ͜ʖ͡º) Jeszcze w młodych, ale już niedługo...
RICCITELLO Matthew 161 Kussem to chyba jednak nie zostanie, ale górska kozica zdecydowanie z niego jest. Szkoda, że tak jednowymiarowa, no i regeneracja jeszcze nie ta. Niemniej, bywał, pokazywał się, może zrobi jeszcze progres. W tej izraelskiej bandzie staruszków podejrzanie młody.
ONLEY Oscar 75 Może by tak przestał się przewracać, przestałby łamać obojczyk? Zadatki na punchera są, na górala mniejsze, wojowniczy mocno, ambitny całkiem.
GAUTHERAT Pierre 27 Mógłby już iść, równie dobrze, do sprinterskiej wyliczanki, ale mam nadzieję, że zrobi krok naprzód w swoim, rzekomo, ulubionym terenie, jakim jest Paryż-Roubaix <3
MORGADO Antonio Tomas 0 Smutek, że ostatni rok za zero. Bruków ponoć nie lubi, ale co poradzić, że mu ns nich idzie? Ponadto często atakuje, równie często straceńczo, choć nie tak jak...
CHRISTEN Jan 0 ...nowy król ucieczek? Rola do zagospodarowania, skoro De Gendt skończył. No ale UAE ma przegięty skład i może nie być już przestrzeni do takich szaleństw, często ponad siły. Smutek, że ostatni rok za zero (2).

Kapitan przeciętność:

TURGIS Anthony 509 Już nie wierzę w jakikolwiek odrodzenie i wyniki w północnych klasykach. W sprintach też coraz rzadziej bierze udział, punktuje, ale co to jest, w stosunku do jego ceny? Szkoda!
BUCHMANN Emanuel 380 Spadek do tej grupy, ale to przez mocne połamanie się w Szwajcarii... Tendencja była zwyżkowa, nie dane było sprawdzić, jak bardzo. Transfer do Cofidisu może uruchomić jakieś punkty, bo z kim on by tam miał w górach rywalizować?
CEPEDA ORTIZ Jefferson Alexander 264 Ostatnio dużo ciszej jeździ, niż ambitniejszy, jakby, kuzyn, a tymczasem i tak udało się wygrać etapówkę we Francji. Jednak to trochę za mało, aby się spłacać...
SCARONI Christian 170 Na prawdę bardzo dużo razy meldował się w czołówce, widać, że w klasykach trzyma się mocno, a i Pro etapówki niestraszne. Ale brakuje kropki nad i, zwycięstw, podiów, punktów!
LANGELLOTTI Victor 166 Szkoda, że nie ma koszula mistrza Monako, byłby pewniaczkiem. Jako przeciętniak idzie do przeciętnego teamu, ciekawe czy coś na siebie pojedzie, pewnie tak, bo wszyscy mają to robić.
KEPPLINGER Rainer 130 Żeby nie było, wciąż mam jakiegoś wioślarza. Szybko sobie zeszły sezon załatwił, padając już w UAE, ale oni chyba tak mają xD

Nie znam i podziękuję za każde punkty:

CALZONI Walter 267 Zdecydowanie nie odpalił...
ØXENBERG HANSEN Peter 47 Już nie ma KOMa na Coll de Rates, jednak nie idzie do IneoszGrenadijers, tylko do przybudówki. Skończy, w najlepszym razie, w kategorii wyżej.
BEVORT Carl-Frederik 37 Ma zadatki na całkiem przeciętnego klasykowca.
FETTER Erik 32 Regres do Conti z Komety, ale może powalczy z naszymi w Banjaluce czy innym ogórku? Paradoksalnie może z tego wytargać więcej, niż dywizję wyżej.
HELLEMOSE Asbjørn 31 Moose from Hell? Jak to musi iść... No ale start w Treku był średni, roczna przerwa na gravele, gdzie wyniki przeciętne. Wraca do WT, jak na wolnego agenta to konkretnie. Pisuje, że ma coś do udowodnienia, plus ładnie trenuje, widzę na Stravie xD
PINAZZI Mattia 31 Jakieś takie, nerwowe, te moje transfery. Acz Mattia wygląda na kogoś pokroju zeszłorocznego Paua Miquela, po którym ciężko będzie wypełnić pustkę w moim składzie... Oby tylko nie wyszedł z niego Kuba Mareczko...
BRUSTENGA MASAGUE Marc 17 Tego akurat znam dobrze, został z przyzwyczajenia, bo nawet z zera za wiele nie zyskał xD
KNIGHT Oliver 7 Po polsku: Nieustraszony.
BERHE Welay 7 Też już znany, przecież. Fajnie zaczął 2024, myślałem, że będzie walczył, ale potem kontuzja i w zasadzie miałki koniec sezonu. Potencjał na poważnego górala jest, zobaczymy.
BARHOUMI Ilian 0 Chodził mi już po głowie w latach poprzednich, kolejny, co w DSM nie wytrzymał za długo i wrócił do AG2R, tym razem Devo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
KARPENKO Gleb 0 Jakiegoś chrzczonego Estona wziąłem, ale za 0, to uczciwa cena. Będzie jeździł pewnie u nas i na wschodzie, spłacony już jest... No trudno, niech zostaje

#fantasycycling
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach