Wpis z mikrobloga

Cześć.

Szukam auta dla rodziny 2+3 i na celowniku obecnie mam Kia Sorento 4gen, Skoda Kodiaq 1fl - 2 gen z naciskiem raczej na 1gen po lifcie i w sumie tyle, ewentualnie jeszcze peugeot 5008 2gen wchodzi w grę.
Proszę o jakieś opinie właścicieli obu samochodów, bardziej aktualnie skłaniam się w stronę sorento, tylko cena trochę zwala z nóg.

#skoda #kia #motoryzacja #kiciochpyta
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@omgoogle a czego oczekujesz od auta, jaki masz budżet, czy chcesz w automacie czy nie. Jakie przebiegi roczne robisz, czy jesteś gotów na nieprzewidziane koszty serwisowe. Miliony pytań które sobie trzeba postawić.
  • Odpowiedz
  • 0
@lucasy max myślę do 250-270k budżet. Koniecznie w automacie, rocznie około 12tys. Chciałbym nowe auto, jestem w stanie opłacić dodatkowo pakiety serwisowe, raczej kupując nowe liczę na to że bez usterek pojeżdżę z 5 lat. Najważniejsze żeby upchnąć trójkę dzieci w fotelikach. Jako bagażnik zawsze mogę trumnę dokupić.
  • Odpowiedz
  • 0
@lucasy tak dzieci w fotelikach, obecnie gnieciemy się w karoqu po fl i myślę o zmianie w tym roku. Santa fe nie jestem w stanie zdzierżyć wyglądu, jak lodówka ( ͡º ͜ʖ͡º) jutro jadę Sorento oglądać, dlatego szukam opinii kogoś kto już pojeździł tym, chyba jedyny sensowny wybór.
  • Odpowiedz
@omgoogle: szwagier ma i zadowolony, miał jedna awarie (przestal dzialac przycisk do otwierania szyby z tyłu) zrobili mu to w dzień na serwisie. No ale nie jeździłem tym, nie wiem, on gada ze super ale co ma powiedzieć jak wpakowal tyle siana :). On ma 1.6TGI i spalanie podobno ~9 w mieszanym. ma automat 2WD i wersja 5 osob. (poskąpił na 4WD)
  • Odpowiedz
@lucasy: Od lutego jeżdżę Skodą Kodiaq I generacji po lifcie z silnikiem 2.0 TSI 190 KM. Spalanie średnie z komputera ok. 9l, ale jazda głównie po miasteczku powiatowym na krótkich dystansach. W trakcie wakacyjnego wyjazdu z dwójką dzieci, autem zapakowanym na full i 3 rowerami na haku spalił średnio 8l. Tylna kanapa pojemna- między dwoma fotelikami mieści się Żona, a i ja dam radę tam się upchnąć. Auto bardzo komfortowe
  • Odpowiedz
@klintoniusz: rozumiem, że zadowolony jestes? Dużo trzeba dać za taką sprawną sztukę? patrzyłem na otomoto i rozstrzał jest mega. Ta szeroka kanapa to jest argument nie do pobicia jak się wampiry ma na wychowaniu
  • Odpowiedz
@lucasy: Brałem nową. Dowaliłem dużo opcji dodatkowych typu grzana przednia szyba, składany hak, regulowane zawieszenie itd. Wyszło 200k. Fanem SUVów nie jestem, ale przy dzieciakach i wyjazdach z kupą sprzętu jest to opcja nie do pobicia. Żona też zadowolona, bo cierpi na poważne problemy z kręgosłupem i wsiadania jest o wiele wygodniejsze. Jak dzieciaki podrosną to przesiądę się na jakąś Octavię w kombi ( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz