Wpis z mikrobloga

Cześć. Wczoraj przeglądałem internet i nagle wyskoczył mi komunikat że nie mam połączenia z siecią, patrzę i w ogóle nagle zniknęła mi ikonka WiFi, do teraz nie mogę się podłączyć z internetem, nie ma nigdzie w ustawieniach, żeby wyszukać WiFi ani nic, ktoś wie o co chodzi?

#internet #problem #awaria #komputer
MaxWalonkoo - Cześć. Wczoraj przeglądałem internet i nagle wyskoczył mi komunikat że ...

źródło: IMG_0162

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MaxWalonkoo:
Ja się nie znam, ale może to co copilot proponuje ci pomoże

Sprawdź Menedżer urządzeń: Naciśnij klawisze Windows + X i wybierz Menedżer urządzeń. Sprawdź sekcję Karty sieciowe, aby upewnić się, że karta WiFi jest włączona. Jeśli nie widzisz karty WiFi, oznacza to, że system jej nie wykrywa.

Zainstaluj ponownie sterownik WiFi: W Menedżerze urządzeń kliknij prawym przyciskiem myszy kartę sieciową i wybierz opcję Skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu. Powinno
  • Odpowiedz
@MaxWalonkoo: Problem z kartą wi fi - Ten żółty trójkącik. Pewnie sterowniki.

Ostrzeżenie widoczne przy "Intel(R) Wireless-AC 9560 160MHz" w kategorii "Karty sieciowe" sugeruje, że z tym urządzeniem mogą być pewne problemy. Oto kilka potencjalnych przyczyn i rozwiązań:

Sterowniki: Najczęściej problemy z urządzeniami sieciowymi wynikają z nieaktualnych, niekompatybilnych lub uszkodzonych sterowników.
Rozwiązanie: Pobierz i zainstaluj najnowsze sterowniki ze strony producenta, w tym przypadku Intela. Upewnij się, że pobierasz wersję kompatybilną z Twoim
  • Odpowiedz
@MaxWalonkoo: WiFi albo BT karta czasami lubi się "zawiesić" - masz wtedy wykrzyknik w menadżerze urządzeń. Możesz na nią kliknąć i zrestartować poprzez wyłączenie (ikonka strzałki w dół) a po kilku sekundach włączyć (ikonka zielonej strzałki w górę) - powinna wrócić do życia bez przeinstalowywania sterowników.
Nie zawsze najnowsze są najlepsze, ale trzeba w google szukać wpisując nazwę karty + problems
  • Odpowiedz