Wpis z mikrobloga

Wykonałem kolejny ruch – tym razem SVMH. Zapraszam do obserwowania mojego tagu #pennyplays, gdzie skupuje zyskujące momentum akcje groszowe i często sprzedaje je jeszcze tego samego dnia z niekiedy kilkusetprocentowym zyskiem.

W SVMH włożyłem zaledwie 600 zł, więc tyle, co nic, ale po niedługim czasie wyciągnąłem 150 zł zysku, czyli ok. 25%. Niestety na samej górce sprzedać mi się nie udało (za to jak zwykle kupiłem w największym dole dnia – to już wymasterowałem), ale 25% za nic to też spoko. Tym bardziej że trzymając chwilę dłużej, w zasadzie wyzerowałbym swój zysk.

Dzisiaj nie jest dobry dzień na #daytrading, bo nowy rok to zawsze niepewność na #gielda i najbliższe dni pokażą, w którą stronę będzie wiał wiatr. Poza tym SVMH nie jest spółką, na którą normalnie zwróciłbym uwagę w innych, lepszych dniach, ale mimo wyższych wskaźników niż zakłada moja strategia, spodziewałem się odbicia o kilkanaście procent względem dołu z piątku i tutaj w żadnym wypadku nie liczyłem na 100-200% zysku, a co najwyżej 15-20. Nie pomyliłem się. Trzeba dobrze poznać psychologię przeciętnego gracza giełdowego i potem jest już łatwiej ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Poza tym w dalszym ciągu jestem na etapie testowania i udoskonalania swoje strategii, więc na razie wrzucam tylko małe kwoty, lecz nie wykluczam, że z czasem – gdy plan działania będzie w 100% ogarnięty, a ja w pełni wyuczę się softu, którego używam, zacznę wrzucać kwoty rzędu 5000 zł na szybkie trejdy, by wyciągać po 1000-2000 zł dniówki. Innymi słowy, jeszcze nie chodzi o zyski, a udoskonalanie swojej taktyki na żywym organizmie, oswajając się z tymi zagrywkami i ryzykując małymi kwotami.

PS. W dniach 4-15 jestem na urlopie, więc aktywność na tagu pewnie będzie zerowa.

PS2. Do tradowania używam apki Trading 212 – bo bardzo wiele osób o to pyta.

#gielda #inwestowanie #inwestycje #spekulacja #akcjegroszowe #pennystock #pennystocks
kacper3355 - Wykonałem kolejny ruch – tym razem SVMH. Zapraszam do obserwowania mojeg...

źródło: IMG_2115

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 4
@ChlopoRobotnik2137: W trakcie wykonywania tych ruchów nie mam czasu, by jeszcze pisać o tym na Wykopie, a poza tym to często bardzo mała chwila na podjęcie decyzji o zakupie, więc 99,9% osób i tak by nie zdążyło. A poza tym, ja nie naganiam i jak pisałem w poprzednim wpisie – nie chcę ani nie mogę nikomu doradzać co kupić ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Poza tym, zaufaj
  • Odpowiedz
  • 8
@zalozyc_bukmacherke_w_afryce: tak jak odpisałem ci w innym poście: nie dzięki, nie chce mi się wrzucać po 2 posty dla jednej spółki, jeden z info o zakupie, a drugi z realizacją zysku / straty. Mam co robić w ciągu dnia, tym bardziej że #daytrading to niejedyne moje zajęcie.

Na ten moment mam tylko "wygrane", ale jeżeli z czymś nie trafię, to też wrzucę. Czy mi wierzysz ty, albo ktokolwiek
  • Odpowiedz
@kacper3355

Bo 99% osób bez doświadczenia się nie uda, a jeżeli tym wpisem chciałeś "podstępem" zyskać tipy na to co kupować to sorry, ale nie wyszło.

Ale ty właśnie masz niezbędne doświadczenie.
  • Odpowiedz