Aktywne Wpisy

Nutaharion +1237
1. Kończysz pracę, odbierasz dziecko z przedszkola i jedziesz do domu.
2. W drodze do domu widzisz że jakiś debil w czerwonej Hondzie próbuje wyprzedzić ciężarówkę.
3. Hamujesz żeby wpuścić debila.
4. Debil w Hondzie orientuje się że przed ciężarówką jedzie jeszcze inny samochód i się nie wyrobi.
5. Życie Hondziarza jest najważniejsze wiec wykonuje on manewr PIT na jadącym przed ciężarówką samochodzie.
6. Manewr się udaje, Hondziarz bezpiecznie się chowa a 'zamulaczka' sprzed ciężarówki zostaje zepchnięta
2. W drodze do domu widzisz że jakiś debil w czerwonej Hondzie próbuje wyprzedzić ciężarówkę.
3. Hamujesz żeby wpuścić debila.
4. Debil w Hondzie orientuje się że przed ciężarówką jedzie jeszcze inny samochód i się nie wyrobi.
5. Życie Hondziarza jest najważniejsze wiec wykonuje on manewr PIT na jadącym przed ciężarówką samochodzie.
6. Manewr się udaje, Hondziarz bezpiecznie się chowa a 'zamulaczka' sprzed ciężarówki zostaje zepchnięta

źródło: 45-1
Pobierz
W SVMH włożyłem zaledwie 600 zł, więc tyle, co nic, ale po niedługim czasie wyciągnąłem 150 zł zysku, czyli ok. 25%. Niestety na samej górce sprzedać mi się nie udało (za to jak zwykle kupiłem w największym dole dnia – to już wymasterowałem), ale 25% za nic to też spoko. Tym bardziej że trzymając chwilę dłużej, w zasadzie wyzerowałbym swój zysk.
Dzisiaj nie jest dobry dzień na #daytrading, bo nowy rok to zawsze niepewność na #gielda i najbliższe dni pokażą, w którą stronę będzie wiał wiatr. Poza tym SVMH nie jest spółką, na którą normalnie zwróciłbym uwagę w innych, lepszych dniach, ale mimo wyższych wskaźników niż zakłada moja strategia, spodziewałem się odbicia o kilkanaście procent względem dołu z piątku i tutaj w żadnym wypadku nie liczyłem na 100-200% zysku, a co najwyżej 15-20. Nie pomyliłem się. Trzeba dobrze poznać psychologię przeciętnego gracza giełdowego i potem jest już łatwiej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Poza tym w dalszym ciągu jestem na etapie testowania i udoskonalania swoje strategii, więc na razie wrzucam tylko małe kwoty, lecz nie wykluczam, że z czasem – gdy plan działania będzie w 100% ogarnięty, a ja w pełni wyuczę się softu, którego używam, zacznę wrzucać kwoty rzędu 5000 zł na szybkie trejdy, by wyciągać po 1000-2000 zł dniówki. Innymi słowy, jeszcze nie chodzi o zyski, a udoskonalanie swojej taktyki na żywym organizmie, oswajając się z tymi zagrywkami i ryzykując małymi kwotami.
PS. W dniach 4-15 jestem na urlopie, więc aktywność na tagu pewnie będzie zerowa.
PS2. Do tradowania używam apki Trading 212 – bo bardzo wiele osób o to pyta.
#gielda #inwestowanie #inwestycje #spekulacja #akcjegroszowe #pennystock #pennystocks
źródło: IMG_2115
PobierzPoza tym, zaufaj
@kacper3355: panie, ja chcialem przyjsc na gotowe, a ty mi o jakims DD piszesz :>
Na ten moment mam tylko "wygrane", ale jeżeli z czymś nie trafię, to też wrzucę. Czy mi wierzysz ty, albo ktokolwiek
Ale ty właśnie masz niezbędne doświadczenie.