Aktywne Wpisy

Wrrronika +21
Czy jestem odpowiednio nocna, jeśli codziennie mam taki naturalny 'makijaż' pod oczami?

źródło: 1000012948
Pobierz
cocojambo210 +99
Ej czacie ze trzeba tak do końca życia z---------ć iks de
Skopiuj link
Skopiuj linkźródło: 1000012948
PobierzWykop.pl
skrucie on był zajechany jak Dacia Logan po 200tyś km w której nikt nie wymieniał oleju a tylko dolewał ale kujawski
----------------------------
Rozpoznanie
Żylaki przełyku - żylaki przełyku z krwawieniem
Alkoholowa choroba wątroby - marskość
Inne niedokrwistości - nieokreślona
Plamica* i inne skazy krwotoczne, małopłytkowość wtórna**
Zapalenie żołądka i dwunastnicy
Żylaki żołądka
Problemy związane ze stylem życia - a-----l
Zapalenie płuc
*Plamica, purpura – nadmierna skłonność do krwawień wywołana zaburzeniami w układzie hemostazy. Objawiać się może krwawieniami w obrębie skóry, błon śluzowych, nosa, stawów, mózgu z dróg rodnych, dróg moczowych, przewodu pokarmowego, wydłużonym krwawieniem po urazach tkanek
**Małopłytkowość wtórna to stan, w którym jest zbyt mało płytek krwi w organizmie, ale wynika to z innego problemu zdrowotnego, jak choroba czy leki. Płytki krwi pomagają zatrzymać krwawienie, więc ich niedobór może prowadzić do krwawień.
#bonzo #patostreamy
źródło: 410042ea468aaf34aa82f2cc3bf537d4443bc84f827a3e99636e1f22bd42fb36
PobierzJak to sam mówił
Zgierski terminator T-800
No ale najważniejszy to a-----l
Przewlekłe mieszanie paracetamolu z alkoholem może prowadzić do poważnych problemów zdrowotnych, szczególnie związanych z uszkodzeniem wątroby. Oto możliwe konsekwencje:
1. Toksyczne uszkodzenie
Nie wiem ile macie lat, ja w okolicy Bonza i widzę kilku typów na osiedlu czy na mieście, z którymi chodziłem do podstawówki czy liceum a wyglądają jak dziady od walenia do ryja piwerek, takie lokalne powoli meneliki. Serio, w wieku ok. 40 to jak wali sie do ryja za często to można zejść i to szybko.
Szacuje się, że w przypadku braku leczenia, śmiertelność aTTP wynosi ok. 90% w ciągu 2 tygodni od pojawienia się objawów, dlatego tak ważne jest właściwe rozpoznanie i