Aktywne Wpisy

Moseva +102
Podkochiwaliście się kiedyś w kimś przez dłuższy czas i nigdy mu o tym nie powiedzieliście ani nie daliście żadnego znaka? Przyznajcie się kto miał zryty łeb w szkole

Lolenson1888 +30
Mirki, co się dzieje w tej części Polski zaznaczonej na mapie tym kształtem? Można jeszcze ewentualnie podciągnąć dalej na wschód Kaszuby i kilka kolejnych lokalizacji na południe w kierunku Wrocławia.
To przecież potężny kawał terenu, a tymczasem zero obecności w mediach, internecie. Brak dużych miast (największe to chyba #pila i #gorzow), brak ważnych, głośnych wydarzeń może z wyjątkiem Woodstocka czy tam Polandrocka w Czaplinku. Co tam się
To przecież potężny kawał terenu, a tymczasem zero obecności w mediach, internecie. Brak dużych miast (największe to chyba #pila i #gorzow), brak ważnych, głośnych wydarzeń może z wyjątkiem Woodstocka czy tam Polandrocka w Czaplinku. Co tam się
źródło: temp_file7400560210390700764
Pobierz

Mireczki mam pytanie, chce sobię kupić kask od SHOEI. Jako że ten kask w rozmiarze M jest za ciasny, a w rozmiarze L za duży - to w sklepie mi doradzili żebym sobie zrobił ten Personal Fitting System i dopasował większy kask do głowy. No i spoko, tylko pytanie jest takie, jaki wpływ będzie miała dodatkowa gąbka (bo w sumie uważam że tym jest PFS) między głową a EPSem w razie uderzenia?
Bo zawsze wydawało mi się, że jakakolwiek dodatkowa przestrzeń między EPS a głową działa na niekorzyść.
Bo jeśli ma to znaczący wpływ, no to już kupię kask od innego producenta który jest bardziej dopasowany - chociaż właśnie idealnie byłby ten od SHOEI.
Dzięki!
nie każdy kask pasuje do każdej głowy
ja mam tak a schuberthem, w sklepie mierzę no i niby w miarę ok, a po godzinie zaczyna tak uciskać na czole, że nie da się tego wytrzymać
ten ucisk czułem w rozmiarze jednym, mówię dobra
@janek_kos tez bym olał i popatrzył inne marki
Brzmi jakbyś się napalil na konkretny kask, a może niestety nic z tej firmy nie będzie pasowała na Ciebie, tak po prostu.
Ja mam na przykład bardzo okrągłą głowę i mało co pasuje idealnie. Mam jakąś starą Naxę i po godzinie tak boli głowa że trzeba zrobić przerwę i zdjąć kask. Ten sezon przejeździłem w HJC i90 i na początku