Wpis z mikrobloga

Kiedy zapytałem się mojej lekarki rodzinnej która od ponad 40 lat przyjmuje w tej samej przychodni POZ czy dokształca się po godzinach jak programiści to zrobiła minę jak Biden na tym GIF'ie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#pracait #programowanie #programista15k #programista25k #java #korposwiat #agh #studbaza #politechnikapoznanska #politechnikalodzka
Ksiega_dusz - Kiedy zapytałem się mojej lekarki rodzinnej która od ponad 40 lat przyj...

źródło: 02232886657dc5c8c2c7509e0fb5a00c0f6c67642a486de06c1b2e1b1ea7e406(1)

Pobierz
  • 75
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ksiega_dusz Moja lekarka z poz ok 60 lat kiedys mi odpowiedziala na moje pytanie mniej wiecej " No moze teraz jest inaczej, ale ja daje to bo nas na studiach tak uczyli" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wyobraza sobie ktos np w It, ze na pytanie klienta pracownik odpowiada mu, ze ma wiedze sprzed 40 lat i uj? xD
  • Odpowiedz
@Horvath
- Dzień dobry. Komputer mi nie dała
- (klik klik klik) Już działa, 200zl
- Dziękuję dobry Panie, magiku wielki

Usraliście się na tych lekarzy i nie wiem o
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: dla kontrastu znajomy ortopeda lat 64 nawet na wakacje zabiera ze sobą książki o tym jak być lepszym ortopedą. Uczęszcza i występuje na branżowych konferencjach. Nie kumam skąd tu nagle takie dążenie do bycia słabym i niezainteresowanym swoim fachem...
  • Odpowiedz
  • 12
@gaga-jaga

@Ksiega_dusz dokształcają jak wpadają przedstawiciele firm farmaceutycznych

Wtedy to najwyżej dokształcają się z ulotki producenta jaki droższy zamiennik najlepiej wcisnąć pacjentowi, żeby zgarnąć jak najwyższą prowizję.
  • Odpowiedz
@ipkis123

jak chcesz porównanie do okulisty to wychodzi "programista php"

Programista PHP to niby nie musi się dokształcać? Nie musi cały czas wymyślać nowych rzeczy? PHP zatrzymało się na wersji sprzed 20 lat i nie ma nowych frameworków?
  • Odpowiedz
@ViniciusZunior:

taki lekarz rodzinny to złota robota. Nic nie robi tylko wypisuje recepty albo odsyła do specjalistów.

W mojej osiedlowej przychodni jest odwrotnie. Lekarze już wieku emerytalnym zaawansowanym, ale żeby doprosić sie o skierowanie musiałem za każdym razem wyciągać karte rzecznika praw pacjenta i straszyć dziadów, bo chcąc zrobić sobie serie badań po 30 roku życia czy to pełną morfologie, czy rezonas głowy, badania pod kątem cukrzycy czy skierowanie do
  • Odpowiedz
  • 3
@FuriousViking: ta moja rodzinna się czuje jak lord w tej przychodni, mógłbym nawet powiedzieć że taki folwark sobie zrobiła pod siebie, każdy jej tam słucha, a recepcjonistki kawkę tylko donoszą xD
  • Odpowiedz