Wpis z mikrobloga

Tak słucham tego odcinka od #kanalzero związanego z podsumowaniem roku i cyferkami i jedna rzecz mnie zainteresowała.
Otóż Stanowski w 10:21 minucie mówi o zarobkach z YT i tym, który filmik zarobił najwięcej. Po czym dodaje że w zasadzie ciężko mówić o zysku, bo pojechał z całą rodziną, zrobili sobie urlop i niczego sobie nie żałowali.
Do tej pory myślałem że urlopu z rodziną nie można wrzucać w koszty prowadzenia firmy, ale najwidoczniej można skoro tak otwarcie o tym mówi.
#ksiegowosc #firma
Snuff - Tak słucham tego odcinka od #kanalzero związanego z podsumowaniem roku i cyfe...
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Snuff: co xDDD
Typek zrobił filmik, zarobił na nim powiedzmy 25k (nie wiem ile, nie oglądałem), wypłacił sobie, bo to jego własna firma i za to poleciał kręcić ten film i na urlop. Gdzie problem? :D
Kolejność nie taka, ale wiadomo o co chodzi
Naprawdę nienawiść do różnych ludzi odbiera wam rozum..
  • Odpowiedz
@Snuff: Nie chce mi się oglądać filmiku bo mnie to nie interesuje, ale może on nie mówi o kosztach podatkowych, tylko ot tak na chłopski rozum mówi że co wydał to mu się zwróciło, więc wyszedł na zero?
  • Odpowiedz
@Snuff nie każdy koszt może być KUP. Czasem coś np kupisz bez dokumentu co jest w praktyce kosztem ale nie mozesz tego zaksięgować. Mowisz o tym i uwzgledniasz w głowie ale w dokumentach nie możesz.

I takie filmy tez robi sie jako taki work and travel. Czyli lecisz z ekipą robic materiał np w 2 osoby (stanowski+kamerzysta) i koszty rozliczasz jako koszt księgowy a dodatkowe 2 osoby leca prywatnie w tym
  • Odpowiedz