Wpis z mikrobloga

Najlepszym dowodem na to, że dzieci dawniej brały się głównie z uwagi na brak pomocy państwa na starość, trudnych czasów i braku antykoncepcji jest to, że jak państwo wprowadziło emerytury, poprawiła się jakość życia i upowszechniła antykoncepcja to bardzo szybko przestaliśmy się rozmazać na dużą skalę. Obecnie liczba ludzi wzrasta głównie dzięki temu, że żyjemy coraz dłużej. Naukowcy też przewidują, że dobijemy do 10 mld a potem szybko spadnie do 8 i dalej powoli w dół.
A niektórzy dalej będę mówić, że dzieci nie biorą się głównie z egoizmu i myśleniu o sobie samym. I to ludzie bez dzieci są egoistami.
#antynatalizm #swiat #dzieci
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nobody32: najlepszym dowodem na to że to ludzie bez dzieci są egoistami jest cały twój powyższy tekst. Gdyby antynataliści czy tam childless żyli 100 lat temu to natrzaskali by sobie gromadkę. Ale skoro można mieć zapewnione wszystko co powyżej bez wydawania środków i poświęcania czasu na wychowanie dzieci to niektórzy stwierdzili że przejadą się na garbach innych. Wszystko to świetnie się sprawdzało gdy takich cwaniaków było 10%. Tyle że od
  • Odpowiedz
@mojaprawdajestmojsza: Jeśli ja jestem cwaniakiem, bo nie stworzyłam nowego życia (zupełnie po nic), aby nie narażać go na najgorsze możliwe scenariusze w tym rozjeżdżanego przez inne żywe istoty garba, to ty musisz być...( ͡° ͜ʖ ͡°) i jedyne co teraz zostało to mokre sny o cierpieniu bezdzietnych na starość :D
  • Odpowiedz