Wpis z mikrobloga

W tym roku planuje 1. wyjazd w Alpy i chciałem zakupić własny sprzęt,wzrost 188cm,poziom srednio-zaawansowany -,jazda głównie po niebieskich trasach
Czy te narty będą ok? Czy przy tym wzroście dlugosc 171cm jest ok?

https://sklepmartes.pl/narty-forza-20d-s-xp10-wiaz-3607684398460-rrmpv06-rossignol?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=PMax%20OS%20-%20zewnętrzne%20(sprzet_akcesoria)&utm_id=21027619331&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAj9m7BhD1ARIsANsIIvDWQv7zA7c8cEUSK-GxeeZTNQyaLT5HCXmenuGH7qLJ2ZcU3mvgAJAaAqUXEALw_wcB

#narty #sport #snowboard
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KrzysieQ_: jeśli nie jesteś jakoś wybitnie letki (w senise ważysz więcej niż 75kg) to weź dłuższe. Co do samego modelu, to jeśli nie masz większych ambicji niż to co jeździsz to będą ok. Ale jeśli chciałbyś jeździć, szybciej/po trudniejszych trasach/po lodzie to lepiej wybrać coś oznaczone w katalogu jako narty dla zaawansowanych/ekspertów. Z tym, że wtedy albo trzeba będzie głębiej do sakiewki sięgnąć, albo kupić coś z drugiej ręki.
  • Odpowiedz
@KrzysieQ_ a i taka mała uwaga, jeśli masz fizyczny sklep Martesa lokalnie, to podjedź, można wyłapać lepsze okazje niż przez internet
  • Odpowiedz
@KrzysieQ_: Ja wiem, że to nie do końca odpowiada na twoje pytanie, ale ja zrobiłem tak, że pojechałem na tydzień w Alpy, codziennie pożyczałem inne narty, mówiąc obsłudze jakie mniej więcej chcę, udało mi się trafić na idealne dla mnie narty, które po powrocie znalazłem w polskim sklepie i wtedy je kupiłem.

Zastanowiłbym się nad takim podejściem, szczególnie że wydaje mi się że nie do końca wiesz jakich nart chcesz.
  • Odpowiedz
@cochese: to jest rozwiązanie dobre dla osoby dobrze jeżdżącej, która ma dylemat jaki model z kilku wybrać. Na stokowe jeżdżenie allroundy koło 80 pod butem i wiazania z dinem powyżej 10 skoro Chłop 90 kg waży.
  • Odpowiedz
@KrzysieQ_: może i nie za mało ale warunki są zmienne w ciągu dnia, w Alpach jeżdżę cały dzień z krótkimi przerwami stąd jestem zwolennikiem nart jak najbardziej uniwersalnych, lekkich w prowadzeniu, wybaczajacych błędy. Jeździłem jeden dzień z chłopem co se ubzdurał że będzie królem carvu. Dlaczego jeden? Bo on musi odpocząć, oszczędzać się. Guzik prawda w 2h się spompował i potem narty robiły z nim co chciały. Robisz niebieskie plaskacze
  • Odpowiedz
  • 0