Wpis z mikrobloga

@deryt: czy Ty gościu wrzuciłeś mi jako dowód artykulik ze szkoły podstawowej?xD

Proszę, zapoznaj się z czymś poważniejszym: https://www.theswansanctuary.org.uk/cause/official-statement-bread-queens-swan-marker/

Chleb nie jest optymalnym pokarmem dla ptaków (m.in. takich jak Łabędzie, których ten mit dotyczy), ale im nie szkodzi. No i nie mów mi o ornitologach. Akurat ci bardziej ogarnięci z aktualizowaną wiedzą mają podobne stanowisko - szkodliwość chleba to mit. Bardzo popularny, dlatego może nadal pokutować u wielu
  • Odpowiedz
@kishibashi: Bez obrazy, ale serio nazywasz wycinek teksu na jakieś stornie, która pewnie ostatni raz była zaktualizowana jeszcze za życia królowej Elżbiety, jako poważne źródło informacji? Sorry, ale studiowałem w UK i jakbym takie coś podał w pracy pisemnej jako źródło informacji to wykładowca by mnie wyśmiał, bo tam nie ma żadnej dyskusji i konkretów, w dodatku jest to napisane przez ornitologa, który od 20 lat pierdzi na emeryturze. A
  • Odpowiedz
@romek898: bez obrazy, ale uczyli Cię na tych studiach na kim spoczywa ciężar dowodu? Mam wrzucić badania, które nie istnieją?

No i nie wiem czy wiesz, ale informacje z instytucji publicznych, jeszcze specjalistycznych, są okej. Mniej okej są profesorowie z dogmatycznym podejściem do źródeł. Później rosną zjeby, które dostają sraki na źródło jakim jest kopia artykułu naukowego w Internecie, "bo Internet".

No i chyba nie zrozumiałeś. Mit dotyczy szkodliwości chleba
  • Odpowiedz