Wpis z mikrobloga

Potrzebuje pomocy internautow. W jednym z osrodkow zmasakrowali mi zone podczas kolonoskopi. Pomimo ze odmowila badania bo znieczulenie nie dziala nadal to robili na siłę. Tak mocno krzyczala ze pomimo ze umiescili glosnik z muzyka na korytarzu bylo to slychac. Sliowo przerwalem badanie. Zona wyladowala w szpitalu psychiatrycznym po tym badaniu i również na oddziale chirurgicznym z powiklaniami. Nie jest to jedyny przypadek. Zgłosiła się do nas inna pacjentka która nogami broniła się i sama wyciągnęła endoskop z siebie bo lekarz nie przestawał pomimo że krzyczała z bólu. Bo tak sadystycznym badaniu krwawiła dwa tygodnie. Kiedy sprawdzam zgłosiliśmy do prokuratury i wszystkich urzędów w tej przychodni zaczęto wynosić sprzęt do kolonoskopii i inne urządzenia zapewne po to by poustawiać to tak jak powinno. Po analizie tego jak to było robione stwierdziliśmy że urządzili te badania w taki sposób by jak najwięcej pacjentów przerobić w ciągu dnia nie podając wszystkich leków by jak najwięcej zarobić bo podejrzewamy że nie ma limityntów na badania kolonoskopii. Nie mogliśmy się doprosić o dokumentację medyczną której do tej pory nam w całości nie wydano. Prokuratorowi nie chcą wydać nagrań z monitoringu. Okazało się że w gabinetach gdzie ludzie rozbierają się do naga są kamery na kozetki. Okazuje się że ten proceder trwa od lat. Teraz udają że nic się nie stalo. Na drugi dzień po badaniu kiedy chcieliśmy spotkania z właścicielem bo jest to prywatna placówka od razu byliśmy wrogami. Do tego potrzebna jest oprócz działań prawnych wasza pomoc by nagłośnić sprawę w XXI wieku niczym w Auschwitz Birkenau puszczana muzykę by zagłuszyć krzyki pacjentów. Firma to radimed w Legnicy na ul wojska polskiego 3/1.
  • 395
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@karol-kowalski09 miałem gastroskopię i powiem, że to było najbardziej traumatyczne badanie ever, a miałem ich sporo w tym sporo nieprzyjemnych (w tym takie które są przez lekarzy uważane za znacznie bardziej nieprzyjemne dla pacjenta, a dla mnie nie stanowiły żadnego wyzwania w porównaniu do gastro).

Jeśli chodzi o proces tego typu badań to pragnę zwrócić uwagę na jeden istotny szczegół, na coś co znam z resztą z własnego doświadczenia.
To czy
  • Odpowiedz
odmowila badania bo znieczulenie nie dziala

@karol-kowalski09: przecież z tego opisu jasno wynika, że była to kolonoskopia bez znieczulenia. Zgodę podpisała? Jak tak to wiedziała na co się pisze. Niestety dużo insynuacji, mało dowodów
  • Odpowiedz
@karol-kowalski09: matko bosko, dlatego takie badania tylko pod narkoza i w pewnych placówkach, ja czekałem parę miesięcy na termin w miejscu do którego miałem godzinę drogi tylko dlatego że było pewne i sprawdzone i na prawdę na wysokim poziomie
  • Odpowiedz
@su1ik: przeprosiny za co za to że wykonywali badania bez zgody pacjentki za to że puszczali muzykę by zagłuszać Krzyki pacjentów za to że w święta przynosili sprzęt do innych pomieszczeń za to że dane osobowe i wrażliwe leżały na wierzchu za to że pielęgniarki nie zmieniały rękawiczek Ani fartuchów i przystępowały z jednego zabiegu do drugiego za to że wprowadzali pacjentów do pomieszczeń technicznych gdzie myli brudne endoskopy. Za
  • Odpowiedz
@karol-kowalski09: o chuju złoty!
masz już prawnika? Moja żona jest radcą prawnym specjalizującym się w prawie medycznym. Ma doświadczenie ze szpitalami, klinikami jak i również firmami ubezpieczeniowymi.
Odezwij się na DM to podeślę Ci namiary jeśli potrzebujesz pomocy w tym zakresie.
  • Odpowiedz
bez zgody pacjentki

@karol-kowalski09: wątpię żeby ktoś przystąpił do badania bez uzyskania pisemnej zgody, reszty nawet nie komentuję bo strata czasu. Jeszcze jakieś zarzuty w stronę onkologa odnośnie fałszowania dokumentacji, za takie rzeczy można odpowiadać karnie także uważaj żebyś sam na siebie biedy przy okazji nie zesłał
  • Odpowiedz
@karol-kowalski09: daj chociaż kawałek zdjęcia/skanu skierowania, faktury, dowód wizyty w tym miejscu. Bez tego to bajt/oczernianie firmy. Musisz zrozumieć, że już były takie tutaj akcje i zanim zrobi się afera, to trzeba coś dać więcej niż konto założone kilka minut wcześniej i tak poważne zarzuty.
  • Odpowiedz
@Kremufka2137: to zależy od tego, jakiego skilla ma badający oraz jak obcodzą się z pacjentem. Miałem robione gastro przed operacją i nie miałem żadnych leków podanych, jedynie na zakończenie dostałem receptę, że jak będzie mnie gardło boleć to mam kupić jakieś krople, które będą łagodzić efekty. Nic poza tym. Nic mnie nie bolało, żadnego kaszlu, jedynie dyskomfort.

przecież z tego opisu jasno wynika, że była to kolonoskopia bez znieczulenia. Zgodę
  • Odpowiedz