Wpis z mikrobloga

@To_ja_moze_pozamiatam
nie chodzi o poglądy.
z nauką się nie dyskutuje. po prostu argument, że płód na jakimś tam etapie jest tylko częścią ciała kobiety - upadł.
nie jest, począwszy od pierwszej komórki.

gdyby ktoś pobrał DNA z twojego zarodka na etapie moruli i zapisał w policyjnej bazie danych, a potem gdybyś jako dorosły zabił kogoś i zostawił swoje DNA na miejscu zbrodni, to wsadzą ciebie, a nie matkę.
chyba że uważasz
  • Odpowiedz
@Satan_Was_a_Babyboomer: głupoty gadzasz, ale swoją drogą mam Maję na Insta i zdumiewa mnie to, że ona jeszcze się nie powiesiła xd dosłownie każdy wpis jest przykry i dołujący. Że hekt, że coś ją boli, że coś złego się wydarzyło. Gdybym j miał takie podejście do świata, to bym nie wytrzymał.
  • Odpowiedz
@Satan_Was_a_Babyboomer bo zarodek to nie jest w pełni wykształcony człowiek tylko dosłownie glut.

Podział komórki na dwie to też mała, czująca istotka?
Poza tym jaka lewacka logika? Logiką prawakoidów jest gadanie Sośnierza o tym, że zwierzęta nie czują bólu bo nie mają wewnętrznego obserwatora, to jest dopiero patologia i dychotomia przy zestawieniu z rozczulaniem się nad płodem bez ośrodka nerwowego xD
  • Odpowiedz
@PotwornyKogut

z nauką się nie dyskutuje. po prostu argument, że płód na jakimś tam etapie jest tylko częścią ciała kobiety - upadł, nie jest, począwszy od pierwszej komórki.

XDD Oczywiście, że jest w pełni częścią ciała kobiety bo się tam rozwija i jest do jej ciała przyssany, doslownie jest to jej integralna część ciała a płód nie posiada czegoś takiego jak własna autonomia, nie jest osobnym bytem osobowym, musi być podłączony aby
  • Odpowiedz
@PotwornyKogut

@Tyrande no ale jesteśmy w stanie odróżnić bez żadnej wątpliwości, która komórka jest bliźniaka, a która matki.

chodzi mi o to, że nie można wmawiać ludziom, że to "mój brzuch", bo to zupełnie inna osoba, od momentu
  • Odpowiedz
@Satan_Was_a_Babyboomer czy jeśli walczę o prawo do eutanazji, a umrze mi ktoś z rodziny, to będziesz bił brawo?
Also, jeśli samo jak ja, jesteś za usypianiem agresywnych psów, to następnym razem jak jakiś Mirek będzie żalił się, że zdechł mu pies/kot/chomik, będziesz mu gratulował?
Btw gdzie w tym tweecie jest jakakolwiek mowa o dziecku?
  • Odpowiedz