Wpis z mikrobloga

Po latach indukcji w końcu w mieszkaniu mam gaz, człowiek nie zdaje sobie sprawy jak bardzo brakuje tęsknił, 8 lat tułaczki z przeklętą indukcją i nareszcie teraz prawdziwy płomień ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Chciałbym zaprosić do dyskusji #gaz czy #indukcja ale nie ma o czym #mieszkanie
  • 249
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@unknown_famous: dałam się złapać na zarzutke ale k-----y dostaje jak coś u teściów muszę zrobić na gazie. Aczkolwiek doszliśmy z niebieskim do wniosku, że inaczej trochę się odsmaża ziemniaczki na gazie (lepiej) niż na indukcji.
  • Odpowiedz
Team gaz here, robiliśmy z matką moją test placka ziemniaczanego, to samo ciasto, te same patelnie (przetestowane dwie), wszystkie zmienne poza źródłem grzania wyeliminowane. Na gazie wyszły chrupkie, indukcji brakowało mocy (mimo że jest na 400V)
  • Odpowiedz
Tyle w temacie:

@1988BaZyL: Jeżeli uważasz, że ta grafika ma cokolwiek wspólnego z rzeczywistością poza sprawnością, to chyba nigdy niczego nie gotowałeś.

Dobra jakościowo kuchnia gazowa z porządnym palnikiem ugotuje wodę w praktycznie takim samym czasie jak
  • Odpowiedz
@MarianoaItaliano masz tylko zmianę interwałów czasowych, zawsze grzeje pełną mocą tylko stosunek czasu załączenia cewek do ich wyłączenia się zmienia. Nie ma płynnej regulacji mocy choć pewnie dałoby się to zrobić.
  • Odpowiedz