Wpis z mikrobloga

Po latach indukcji w końcu w mieszkaniu mam gaz, człowiek nie zdaje sobie sprawy jak bardzo brakuje tęsknił, 8 lat tułaczki z przeklętą indukcją i nareszcie teraz prawdziwy płomień ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Chciałbym zaprosić do dyskusji #gaz czy #indukcja ale nie ma o czym #mieszkanie
  • 249
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@unknown_famous: ja mam indukcję i powiem Ci tak:
Mam dwójkę małych dzieci i jestem zadowolony z płyty indukcyjnej bo c---a mogą dzieciaki tam zrobić.
Byliśmy kiedyś u znajomych, co mają kuchenkę gazową i szwagier po jakimś czasie ogarnął, że wszystkie pokrętła były w kuchence przekręcone na maksa.
Ogólnie według mnie to jeśli masz małe dzieci to indukcja, a jeżeli nie masz małych dzieci to gaz.
  • Odpowiedz
@CzaikaRuchaika opalana można ogarnąć palnikiem (na allegro za grosze) lub ja po prostu przed zrobieniem rosołu rozgrzewam mocno gar i przypalam na nim cebule (zresztą przypalam wszystko bo tak wg mnie lepiej smakuje)
  • Odpowiedz
  • 133
@Czerwone_Stringi, @Wiskoler_double, @CzaikaRuchaika No kilka rzeczy, panel na indukcji który w momencie posiadania mokrych / tlustych rąk odmawia działania, cokolwiek na niego skapnie z gotującego garna = przestawienie ustawień, woki na indukcje to porażka zero rozprowadzenia ciepła, kupienie większej patelni wychodzącej poza obszar styku= patelnia w środku ciepła na zewnątrz letnia
  • Odpowiedz
Byliśmy kiedyś u znajomych, co mają kuchenkę gazową i szwagier po jakimś czasie ogarnął, że wszystkie pokrętła były w kuchence przekręcone na maksa.

@Dzejkop2399: Chyba w latach '90- teraz tak się nie da a jeśli tak to nie ulatnia się gaz. U mnie trzeba "wcisnąć" pokrętło co jednocześnie uruchamia iskrzenie i zapala gaz. O odgłosie trzaskania już nie wspominam.
Wszystkich orędowników indukcji chciałbym spytać o koszty. Nie jako argument to
  • Odpowiedz

@Dzejkop2399: no i co w związku z tym? bo nie rozumiem żartu

• Odpowiedz
Swoją drogą aż przypomniałeś mi kuchnie gazowe bez płomienia ( ͡° ͜ʖ ͡°) Solgaz, ktoś jeszcze to pamięta? Piękna to była akcja na wykopie

@unknown_famous: też mi się na gazie zawsze najlepiej gotowało. Do indukcji nigdy nie potrafiłem się przekonać, nie wiem, za mała bezwładność ciepła czy co, ale nie. Chociaż rozumiem, że do zwykłego gotowania niskie koszty, łatwość utrzymania itd. są warte rozważenia. Także do
  • Odpowiedz
to musiałes mieć jakąś c-----ą indukcje, bo to jest lepsze od gazu

Odpowiedz

@pogodny_mis65: Mordo mówię ci, zła indukcję miałeś, różne są, różne trzeba spróbować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz