Wpis z mikrobloga

To nie o hałasie powinno się mówić w obliczu fajerwerków a o wszechobecnym syfie. Resztki petard, patyczki od rakiet, całe wyrzutnie pozostawione lub spalone na chodnikach czy deptakach. Obok oczywiście rozbite szkło i puste szampany.

Taki jest obraz tej wieśniackiej zabawy dla prostakow i alkoholików. Ta sama mentalność co wnoszenie piwska w góry i zostawianie pustych butelek na szlaku.

#polska #sylwesterzwykopem #sylwester #bekazpodludzi #patologiazewsi #patologiazmiasta
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Grzesiok: poszedłem sobie na obchód górki, z której oglądałem fajerwerki i jest tak jak piszesz. Jak wracałem z pokazów to sporo tych wyrzutni pozostawało, teraz widziałem część ludzie sprzątneli (pewnie to samo bym zrobił - wrócił rano), ale i tak syfu co niemiara.
  • Odpowiedz
sa sluzby miejskie,na ktorw placimy podatki wiec jutro rano beda mieli co robic.

@SipaXtra: Czyli nie trzeba sprzątać po psie, bo są służby miejskie na które płacimy podatki? XD
  • Odpowiedz
@Grzesiok: a u mnie legancko posprzątane z ulic I tylko powrzucane do koszy. Widać wszystko zależy czy się mieszka w normalnym miejscu czy mentalnym kur*dole ( )
  • Odpowiedz
@Grzesiok: spacerując dziś po zasyfionym resztkami fajerwerek (i butelek) osiedlu doszedłem do wniosku, że nie chciałbym być na miejscu dozorców, którzy jutro rano przyjdą do pracy.
  • Odpowiedz
@Grzesiok: ja byłem rano z córką na spacerze pokazac jej syf jaki został i ku mojemu zaskoczeniu znaleźliśmy jedną rakietę i dwie petardy. Reszta posprzątana w najgorszym wypadku ustawiona przy śmietniku.
  • Odpowiedz
@Grzesiok w moim mieście conajmniej 10 interwencji straży plus jeden podpalony samochod ulice obok i podpalony śmietnik od resztek fajerwerków. Najwyższy czas zakazac kupna i sprzedaży tego syfu i ograniczyć maksymalnie dystrybucję...
  • Odpowiedz
@Mandarex: a widziales zeby w miescie sluzby sprzataly psie gowna?Bo ja nie,ale place czy osiedla sprzataja czy sluzby miejskie czy osiedlowe sprzątaczki ktore maja za to placone a ze taz w roku sprzatania troche wiecej.Wielkie halo.
  • Odpowiedz
Taki jest obraz tej wieśniackiej zabawy dla prostakow i alkoholików. Ta sama mentalność co wnoszenie piwska w góry i zostawianie pustych butelek na szlaku.

@Grzesiok: Bardzo fajna zabawa- sam w tym roku strzelałem ze znajomymi i po wszystkim posprzątaliśmy po sobie żeby syfu nie zostawać po sobie. A że są także "wieśniaki" zostawiającego po sobie syf to inna kwestia
  • Odpowiedz
@Grzesiok u mnie pod blokiem jeszcze miesiąc temu leżały zeszłoroczne śmieci. Nawet chciałem sam podnieść i wyrzucic, ale uznałem że po takim czasie nabrało to charakteru eksperymentu naukowego.
  • Odpowiedz
@Grzesiok taki obraz tego święta niewiem czemu się irytujecie skoro jest tak co roku dodam że w innych krajach jest tak samo więc nie zrozumiale jest to bicie piany wygląda na celową polaryzację ludzi w internecie a za miesiąc nie będzie śladu dodam.
  • Odpowiedz