Wpis z mikrobloga

Co jest ze mną nie tak?

Studia: w lutym kończę studia (zajęcia już skończyłem tylko obrona została, zaoczne)
Praca: pracuję w IT (mała lokalna firma o której nikt nie słyszał)
Znajomi: 0 (słownie zero)
Dziewczyna: brak
Miasto: jedno z największych na Śląsku

Przez ostatnie dwa lata starałem się jak mogłem by kogoś poznać. Nie tylko dziewczynę, ale i znajomych. Mieć do kogo otworzyć usta, pójść gdzieś razem. Czego robiłem:
- grupy na FB i zapraszanie ludzi na jakieś planszówki, granie w siatkówkę
- kursy tańca
- szukanie kolegów w pracy czy na studiach i propozycje wyjścia gdzieś razem
- meetup.com
- wyjazd z biurem podróży na wycieczkę zorganizowaną (z grupą ludzi)
- szukanie znajomych przez różne serwery na discordzie
- aplikacje randkowe
- pójście (samemu) do baru z grami
- próba odnowienia kontaktu z rodziną i kolegami z czasów szkolnych

Za każdym razem byłem odrzucany, moje propozycje były olewane. Jeszcze brakuje by ktoś mi mordę obił za to że miałem czelność zapytać czy by nie poszedł/poszła np na planszówki. Na próby naprawienia kontaktów z rodziną dostałem wiadomość "kim jesteś? Nie odpisuję nieznajomym". Meetup w mojej okolicy to konferencje IT na których szukają pracowników, osoby z wycieczki zerwali kontakt zaraz po powrocie. Na studiach czy w pracy nikt nie był zainteresowany integracją - byle jak najszybciej do domu. O portalach randkowych to nawet nie ma co się rozpisywać, a koledzy z czasów szkolnych nawet nie zareagowali na moją wiadomość.
Nie wiem co robię nie tak. Mam jeszcze jakieś opcje?

#samotnosc #niebieskiepaski #rozowepaski #psychologia #pracbaza #studbaza
  • 106
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@_lorem_ipsum_: Prawda jest taka, że możesz ich nigdy nie spotkać. Wszystkiego też nie wiemy. Być może gdzieś robisz też błąd kiedy poznajesz tych wszystkich ludzi. Być może za mało pokazujesz im siebie. Być może wyczuwają w tobie jakiś lęk, pewne oderwanie czy ogólną nerwowość, której nawet nie jesteś świadom. Nikt ci przecież tego wprost nie powie. Wybierasz różne zajęcia, zapisujesz się na różne spotkania, tylko pytanie czy to w czym
  • Odpowiedz
Po prostu nie chcę narobić sobie problemów w przyszłości.

@_lorem_ipsum_: ku@wa, typie, jakie problemy widzisz w przyszłości w tym, że miałbyś oprócz informatyki skończoną pedagogikę czy psychologię? Jakiś dziwny jesteś. Widzisz problemy i trudności tam, gdzie ich naprawdę nie ma. Osobiście znam faceta, który poszedł "na ekonomię" po informie. Nie muszę dodawać, że nie ukończył nawet jednego roku, bo miał mega pracę w zawodzie, który był jego pasją. Ale krok
  • Odpowiedz
  • 1
@_lorem_ipsum_ albo ryj tragiczny, albo sposób bycia i rozmów z ludźmi. Stawiam na to drugie.
Może jeszcze kwestia higieny? Znałem takiego miłego, mądrego, ale tak j----o od niego zawsze z ryja i od ciuchów, że nie sposób było z nim siedzieć.

Bo nawet jak pasztet jesteś, to znajdziesz pasztetową i miła rozmowa skusisz ja do siebie.
  • Odpowiedz
@_lorem_ipsum_: a ja ci powiem tak, ludzie coraz bardziej się odcinają od drugiego człowieka, nie chce im się pielęgnować przyjaźni. Większość znajomości upada na rzecz wirtualnego świata. Ludzie wolą spędzać czas na internecie niż w realnym życiu z drugą osobą, no chyba że jesteś bogaty, znany, to wtedy przyciągasz innych. Nie musisz być ładnym żeby z kimś się kumplować. Teraz możesz stać na głowie a dłuższej relacji nie zbudujesz. Ja
  • Odpowiedz
@_lorem_ipsum_: ja niestety nie pomogę bo sam mam takie problemy i nie umiem sobie z nimi poradzić i szczerze zrobiłeś o wiele więcej niż ja żeby z nich wyjść, bardzo przykre, ze bez efektu. Może sam spróbuje kilka rzeczy z twojej listy i z propozycji pod wpisem żeby zobaczyć jak to wyjdzie u mnie. Dziwi mnie to co powiedzieli ci na kursie tańca, przecież wiadomo że niekażdy ma parę. Życzę
  • Odpowiedz
@_lorem_ipsum_: Ludzie p------ą głupoty, że o każdy jest kowalem własnego losu. Prawda jest taka, że dużo zależy od farta. Kiedyś miałem mnóstwo znajomych później w technikum większość klasy była z innych miast to na jakiś rower czy p--o wychodziło się może 3x w roku Max. Teraz jestem na studiach i co wyjdzie się na jakiegoś browara może z raz później skończy się studia i te znajomości też znikną może jedynie
  • Odpowiedz
tylko pytanie czy to w czym uczestniczysz w ogóle ciebie interesuje?

@mamhaslo: Jasne, że tak. Siatkówka czy planszówki to nie pomysł bo tak napisał random w necie tylko dlatego, że to lubię.
@maupishoon Polubić samotność do końca życia? Do końca życia wracać do pustego domu? Być tym dziwnym typem który jeździ zawsze sam na wycieczki?

Osobiście znam faceta, który poszedł "na
  • Odpowiedz
@Mikoma: Z Gliwicami nie mam nic wspólnego. Wiem do czego zmierzasz, jestem za głupi na polibudę i wybrałem byle jaką prywatną uczelnię gdzie wzięli każdego.
@FedoraTyrone Gdzie widzisz pasywną agresję? Staram się odpowiadać każdemu, może czasami ironicznie ale nie ze złej woli.
  • Odpowiedz
@stepienz13posterunku: To było tak. W jednej szkole od razu dostałem info że bez partnerki nie mam się co zapisywać. W drugiej natomiast poszedłem raz. Na stronie informacje że nie trzeba pary, że będą rotacje, że każdy mile widziany itd. Poszedłem. Na miejscu okazało się w grupie każdy miał parę. Rotacja? Przez 1,5 godziny ani razu. Po zajęciach poszedłem do recepcji zapytać o co chodzi, że na stronie było inaczej napisane
  • Odpowiedz
Nie wiem co robię nie tak. Mam jeszcze jakieś opcje?

@_lorem_ipsum_: Jak nie masz wzrostu, wyglądu, szczęki, fluffy hair, to nie masz czego szukać wśród normików. I nie mówię tylko o kobietach, ale też o facetach. Wszystkie znajomości zawsze będą kończyć się na progu uczelnianej auli. Przyjrzyj się uważniej, kto tworzy grupki studenckie na ulicach i sam oceń, czy tam pasujesz. Jestem dekadę starszy i wiem jak świat działa. Ze
  • Odpowiedz
brałeś pod uwagę że po prostu jesteś w---------y i ludzie nie chcą spędzać z tobą czasu?

@KompletnieLosowyLogin: tak tak na pewno każdy kto jest samotny to jest **bany a każdy biedny to zwyczajnie się mało stara - a już nie mówię że każdy kto ma raka to na pewno się źle odżywia i mało sypia.

Zwyczajnie OP może mieć pecha, realnie nie potrafi się zmienić, ma złe wzorce z dzieciństwa
  • Odpowiedz
@_lorem_ipsum_: moim zdaniem jedyne co możesz realnie robić to kontynuować to co robiłeś ale dodaj 2 zmienne

1) rób to CO REALNIE LUBISZ - jak ktoś Ci pisał żebyś poszedł na pielgrzymkę ale ty nie jesteś wierzący albo nawet nie czujesz tego to tego nie rób - tak samo z kursem tańca czy czymkolwiek innym

jak to cię chodź trochę interesuje, albo chcesz sprawdzić -
  • Odpowiedz
@stepienz13posterunku: A niby dlaczego nie? Również dobrze mogę wykreślić meetup.com i portale randkowe skoro na meetup byłem raz, a na portalach randkowych rozmawiam z botami a nie realnymi dziewczynami.
@hetman-kozacki Kto tworzy grupki studenckie? Różni ludzie z tego co widzę. Jasne, ładni maja lepiej ale widziałem sporo otyłych i niskich którzy mają swoją grupę ze studiów i się spotykają np na wyjazdach.
  • Odpowiedz