Aktywne Wpisy

grzes_wu +133

źródło: 20250320_143811
Pobierz
Epel +152
Misja zakończona sukcesem.
#odchudzanie
#odchudzanie

źródło: temp_file7003785508937970694
PobierzSkopiuj link
Skopiuj linkźródło: 20250320_143811
Pobierzźródło: temp_file7003785508937970694
PobierzWykop.pl
Studia: w lutym kończę studia (zajęcia już skończyłem tylko obrona została, zaoczne)
Praca: pracuję w IT (mała lokalna firma o której nikt nie słyszał)
Znajomi: 0 (słownie zero)
Dziewczyna: brak
Miasto: jedno z największych na Śląsku
Przez ostatnie dwa lata starałem się jak mogłem by kogoś poznać. Nie tylko dziewczynę, ale i znajomych. Mieć do kogo otworzyć usta, pójść gdzieś razem. Czego robiłem:
- grupy na FB i zapraszanie ludzi na jakieś planszówki, granie w siatkówkę
- kursy tańca
- szukanie kolegów w pracy czy na studiach i propozycje wyjścia gdzieś razem
- meetup.com
- wyjazd z biurem podróży na wycieczkę zorganizowaną (z grupą ludzi)
- szukanie znajomych przez różne serwery na discordzie
- aplikacje randkowe
- pójście (samemu) do baru z grami
- próba odnowienia kontaktu z rodziną i kolegami z czasów szkolnych
Za każdym razem byłem odrzucany, moje propozycje były olewane. Jeszcze brakuje by ktoś mi mordę obił za to że miałem czelność zapytać czy by nie poszedł/poszła np na planszówki. Na próby naprawienia kontaktów z rodziną dostałem wiadomość "kim jesteś? Nie odpisuję nieznajomym". Meetup w mojej okolicy to konferencje IT na których szukają pracowników, osoby z wycieczki zerwali kontakt zaraz po powrocie. Na studiach czy w pracy nikt nie był zainteresowany integracją - byle jak najszybciej do domu. O portalach randkowych to nawet nie ma co się rozpisywać, a koledzy z czasów szkolnych nawet nie zareagowali na moją wiadomość.
Nie wiem co robię nie tak. Mam jeszcze jakieś opcje?
#samotnosc #niebieskiepaski #rozowepaski #psychologia #pracbaza #studbaza
@_lorem_ipsum_: chodzi o to, że masz jakiś ważny cel - zdobyć Mirabelę, a wahasz się nad podjęciem kroku, by go zrealizować (chodzi o pedagogikę), bo "będzie to śmiesznie wyglądać - informatyka i pedagogika". W ogóle nie powinieneś się nad tym zastanawiać.
@Przypadkowy: Teraz rozumiem o co chodzi. Po prostu nie chcę narobić sobie problemów w przyszłości. Iść na studia które kompletnie mi nic nie dadzą. Jeśli to miałby być tylko rok
@_lorem_ipsum_: I zawsze tak było? W dzieciństwie miałeś jakieś kolegów? Jak było w okresie dojrzewania? Miałeś jakieś głębsze relację z rówieśnikami? Nie mam na myśli kolegów, którzy są tylko w szkole, ale bardziej po szkole.
Widać że nie zostałeś zsocjalizowany kiedy był na to czas i teraz jest już za późno żeby to nadgonić.
Jedyne
Jakieś screeny rozmów by się przydały. Ale w ogólności to ciężki temat. Nie ma uniwersalnego sposobu na "bycie fajnym" i takim aby ludzie się chcieli spotykać. Najlepiej jest pielęgnować już istniejące znajomości, ale Ty ich nie masz niestety.
@visez Super, mam wolne miejsce w głowie na rzeczy które mogę sie nauczyć żeby janusz-pracodawca mnie mógl więcej wykorzystać. No nie byłbym tego pewien czy nie byłem zsocjalizowany. Jak wspomniałem miałem w czasach szkolnych sporo znajomych.
@pwone Rozmów? Z kim? Z botem na Tinderze i Badoo? Bo
@_lorem_ipsum_: no to gdzie oni teraz są? Dorosłe znajomości nigdy nie dorównują tym z młodych lat
@Galaktoboureko Z tymi pieskami to ma sens, że w schronisku. Tak jak wspomniałem na razie muszę z tym czekać bo nie ma zapisów jeszcze. Super religijne może i nie są wszystkie, ale trochę pewnie tak. No i (może to tylko moje wyobrażenie stereotypowe), ale czy na pielgrzymki nie chodzą