Aktywne Wpisy
lukasz-idzikowskiii +519
#rozdajo
Cześć!
Mam do oddania szafkę Lumea – pierwszy meblowy produkt, który stworzyłem własnoręcznie. Wysyłka na mój koszt.
Zachęcam również do odwiedzenia sklepu: www.meublia.pl
Losowanie
Cześć!
Mam do oddania szafkę Lumea – pierwszy meblowy produkt, który stworzyłem własnoręcznie. Wysyłka na mój koszt.
Zachęcam również do odwiedzenia sklepu: www.meublia.pl
Losowanie

źródło: 20250209_124906
Pobierz
kul2000ra +116

źródło: temp_file5052676450588629027
Pobierz
Studia: w lutym kończę studia (zajęcia już skończyłem tylko obrona została, zaoczne)
Praca: pracuję w IT (mała lokalna firma o której nikt nie słyszał)
Znajomi: 0 (słownie zero)
Dziewczyna: brak
Miasto: jedno z największych na Śląsku
Przez ostatnie dwa lata starałem się jak mogłem by kogoś poznać. Nie tylko dziewczynę, ale i znajomych. Mieć do kogo otworzyć usta, pójść gdzieś razem. Czego robiłem:
- grupy na FB i zapraszanie ludzi na jakieś planszówki, granie w siatkówkę
- kursy tańca
- szukanie kolegów w pracy czy na studiach i propozycje wyjścia gdzieś razem
- meetup.com
- wyjazd z biurem podróży na wycieczkę zorganizowaną (z grupą ludzi)
- szukanie znajomych przez różne serwery na discordzie
- aplikacje randkowe
- pójście (samemu) do baru z grami
- próba odnowienia kontaktu z rodziną i kolegami z czasów szkolnych
Za każdym razem byłem odrzucany, moje propozycje były olewane. Jeszcze brakuje by ktoś mi mordę obił za to że miałem czelność zapytać czy by nie poszedł/poszła np na planszówki. Na próby naprawienia kontaktów z rodziną dostałem wiadomość "kim jesteś? Nie odpisuję nieznajomym". Meetup w mojej okolicy to konferencje IT na których szukają pracowników, osoby z wycieczki zerwali kontakt zaraz po powrocie. Na studiach czy w pracy nikt nie był zainteresowany integracją - byle jak najszybciej do domu. O portalach randkowych to nawet nie ma co się rozpisywać, a koledzy z czasów szkolnych nawet nie zareagowali na moją wiadomość.
Nie wiem co robię nie tak. Mam jeszcze jakieś opcje?
#samotnosc #niebieskiepaski #rozowepaski #psychologia #pracbaza #studbaza
Jakaś pedagogika, psychologia, itp.
a ty masz w pracy kogoś z kimś możesz porozmawiać, nie mówię tu o sileniu się na od razu wspólne wyjścia po pracy na imprezy, bo nie każdemu się chce i nie każdy może, ale po prostu - czy istnieje osoba która lubi z tobą pogadać a ty z nią?
@thority Namolny? Bo napisałem wiadomość do kuzynki czy mnie pamięta? Dodanie wpisu na grupie facebookowej na której ludzie szukają osób do gry w siatkówkę to też narzucanie się? Skoro inni mogą
@heniek_8 I tak i nie. Do końca miesiąca jest praktykant z którym całkiem dobrze się dogaduję. Dużo rozmawiamy, mamy kilka wspólnych tematów.
@_lorem_ipsum_: to nie tak się robi, mordo. Po pierwsze - nikt nie będzie sprawdzał tego, że masz magisterkę z pedagogiki. Ty też nie masz obowiązku wpisywania tego do CV, wiesz? Po drugie -
Rowerzyści, pomijając ich upierdliwość na drogach i manię sprzętowo-ubiorową, powinni się sprawdzić jako miejsce nawiązania bliższych kontaktów. Jakieś kajaki,
Zauważyłem, że od kilku miesięcy stale piszesz o samotności i o tym jak trudno ci znaleźć znajomych w twoim wieku. Już kiedyś o tym pisałem jednej mirabelce. Jak masz poczucie że nigdzie cię nie chcą, to samemu stwórz przyjazne miejsce dla osób w podobnej sytuacji. Pisałeś z tyloma samotnymi mireczkami, może spikniecie się tu na wykopie i założycie wspólny tag na początek? Tak
@Galaktoboureko Wyjdę na dzikusa życiowego ale trudno. Gdzie się zapisać na wychodzenie na spacer z pieskami? Co do pielgrzymki. Pomysł dobry, nie neguję ale ja nie jestem zbyt religijny. Spacer na Jasną Górę i śpiewanie kolęd to nie moja bajka.
@Przypadkowy
@anzelmbohatyrowicz Sprawdzałem to. Zapisy do wolontariatu do schroniska dla zwierząt w mojej okolicy nie są stałe tylko cyklicznie. Trzeba czekać aż wystartują. Nie ma podanej daty.