Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SergioMinetti: Porażka w zdobyciu węzła gazowego Mikołajów-Odessa to największa porażka rosji w tej wojnie. Po tym jak Odessa okazała się wierna Ukrainie i Ukraińcy nie powitali podludzi z kwiatkami praktycznie przekreśliło jakiekikolwiek sens tej wojny. Puentą będzie odcięcie słowacji i węgier od ruskiego gazu dzisiaj, bo żaden inny normalny kraj nie brał już dostaw z rosji za pewnik.
  • Odpowiedz
A ile terenów odzyskała Ukraina?

@SergioMinetti: ty mówisz o działaniach na poziomie prowincji, a ja mówię o porażce strategicznej. ruscy w roku 2019 byli w sytuacji celującej - mieli bogatego klienta w postaci Unii Europejskiej, mieli Nord Stream 2 na ukończeniu. Mogli stworzyć z Niemiec gazowy hub na całą Europę i trzymać Europę środkowo-wschodnią w szachu. Teraz nie dość że stracili klientów, są obwaleni sankcjami, to nowi protureccy rządzący w
  • Odpowiedz
@SergioMinetti: ale jaka Wielka Ukraina i o odzyskiwanie czego ci chodzi? Ja raczej oceniam sytuację rosji, a nie Ukrainy. Ukraina ma p--------e.

W 2019 głosowałem na konfę, a w 2023 mój głos dostał petru, bo podobało mi się jak wyruchał memcela na żywo. Chociaż nie wiem jak się to ma do lekko skrzywionej sytuacji twojej swołoczy, miszka.
  • Odpowiedz