Wpis z mikrobloga

#sylwesterzwykopem #mirkoczat

Próbuję ogarnąć jak to działa.

Mam kilka pytań. Na część się domyślam, ale nie jestem pewny.

1. Czy działa na mobilnej stronie? W tamtym roku nie działało, teraz widzę, że chyba działa.
2. Zamknąłem streamy. Jak je przywrócić?
3. Przy "wykop" "czat" widzę cztery checkboxy. Zgaduję, że te po lewej są do wyświetlenia, które wiadomości widać. A te po prawej gdzie wysyłam swoją wiadomość (czy na mirko czy na czat).
4. Co jeśli ktoś napisał na mirko, ja klikam w jego wpis dwukrotnie (wchodzę, żeby odpisać), odpisuję, ale mam zaznaczony "czat"? Jak ktoś nie korzysta z mirkoczatu, to nie zobaczy odpowiedzi?
5. Jak odróżniać czy ktoś napisał na czacie czy na wykopie? Chyba tylko po tym czy jest plus (możliwość zapisywania)?
6. Co to jest to kółko w prawym dolnym rogu obok strzałki do wysyłania wiadomości? Jak klikam to wibruje xD
7. Jak wyłączyć spadające gwiazdki?
8. Jak wyłączyć wibracje?
9. Czy jak jestem w pokoju, to muszę dodatkowo tagować? Z wpisem na wykop to oczywiste, że tak. A z wpisem na czat też? Jak jestem na mirko na tagu to automatyczne sam się wstawia do pola. Tutaj muszę zawsze ręczne dopisywać?
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@mk321 bardzo konstruktywne pytania. ( ͡º ͜ʖ͡º)

1. Tak. Na większości przeglądarek mobilnych. Edge i Chrome bez problemu. Firefox i Brave raczej też. Trochę jest problemów z Operą.

2. Możesz kliknąć w ikonę YouTube w czyjejś wiadomości, albo odświeżyć stronę. Przycisk "przywrócenia" zamkniętego
  • Odpowiedz
  • 1
@mk321

6. Wysyłanie Śnieżynek do wszystkich osób na czacie (na PC jak najedziesz kursorem na różne elementy - wyświetlaja się dymki z wyjaśnieniem co dany przycisk robi)

7. Jak spadną to same się wyłączą, chyba że ktoś wyśle je w punkcie 6 :)

8. Wibracje są tylko przy wysyłaniu śnieżynki i zaplanowaniu wpisu. Wibracje możesz wyłączyć w ustawieniach telefonu poki co
  • Odpowiedz
  • 1
@mk321

9. Tagować nie trzeba, czat robi to automatycznie. Ale jak dusz to też się nic nie stanie. Np. gdy chcesz użyć tagu w środku wiadomości, to możesz, wtedy czat to wykryje i nie doda tagu na koniec.

Na czacie to samo przy czym na razie testowo jest tylko jeden czat "ogólny", więc tu tagi są póki co i tak niepotrzebne.
  • Odpowiedz
via Wypiek
  • 0
@WykopX dzięki! Jesteś chyba jakimś robotem.

Do używania na teraz to wystarczające (widziałem jest trochę nowych użytkowników i też testują).

5. Świetny pomysł z kolorami. Widziałem zielony pasek, ale nie domyśliłem się, że to jest to.
  • Odpowiedz
  • 2
@mk321

Na kiedyś:

- Jak się odpisuje w wątku, to mogłoby dodawać nick (przy wejściu w pole tekstowe). Bo jak napisze się bez niczego, to ktoś nie zauważy. Trzeba kopiować ręcznie nick.

Oczywiście. Tak nawet było jeszcze w listopadzie, ale wtedy wpadłem na świetny pomysł napisania mikroczatu od nowa i jeszcze tej funkcji nie przywróciłem, ale oczywiście wiadomo ze tak musi byc i na dniach to będzie dodane. Dzięki za celną sugestię. ( ͡
  • Odpowiedz