Wpis z mikrobloga

31' The Cure - Endosong (2024, Songs of a Lost World)

Dziękuję Pan Robert Smith za tę piosenkę, idealnie nadaje się do naszego zestawienia - nie dość, że broni się brzmieniem, to jeszcze odpowiednio się nazywa ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zresztą, Songs of a Lost World, to kolejna alegoria życia (i przykład na to, że muzyka niekoniecznie służy tylko po to, żeby leciała sobie gdzieś w tle, zapętlona jakimś algorytmem). Bo nikt już chyba nie wierzył w The Cure. Zanosiło się na to, że będą jeździć po świecie, grać 2137 raz "Friday, I'm in Love" do momentu aż zdrowie nie pozwoli. Tymczasem wreszcie weszli do studia, cofnęli się do czasów Disintegration i nagrali świetny album. Taki, który się klasykiem inspiruje a nie bezczelnie go kseruje. I jednocześnie potwierdza, że nigdy nie jest za późno, żeby zdobyć się na dobrego bądź wielkiego, nawet jeśli sam i otoczenia się tego po Tobie nie spodziewa.

I tego Wam, życzę w 2025 roku. Róbcie dobre i fajne rzeczy nie oglądając się przy tym na innych. I do tego słuchajcie dużo fajnej muzyki ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A wam kochani, którzyście głosowali na mnie, którzyście plusowali mnie, dziękuję:

@KurtGodel i @kwiatencja za możliwość poprawadzenia tegorocznej edycji. Z jednej strony wreszcie miałem okazję się trochę przy muzyce pomęczyć - zapewne doskonale wiecie, że ułożyć playlistę z 30 utworów to nie jest taka łatwa sprawa ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@stiny @PanzerCancer @nickbezpomyslu @hamborgir @Marek_Tempe @Robciqqq @Hazadeflux @raeurel @cult_of_luna @drobne_na_taryfe @yourgrandma @Mortadelajestkluczem @CH3j @iforgotmypass_ - za każdego przyznanego plusika - fajnie, że spodobał się Wam chociaż jeden z moich wpisów

#nothingbutdreampopdecember #muzyka #dreampop #postpunk #gothicrock
user48736353001 - 31' The Cure - Endosong (2024, Songs of a Lost World)

Dziękuję Pan...
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@user48736353001
a wiec tegoroczym patronem został mój imiennik, dziękuje Pan Robert Smith.

dziekuje tez Pan User Cyferki. piekna to byla edycja, z odpowiednim podejściem, prosto z serducha, od ludzi dla ludzi, a dla mnie (jak na podlasiu) - duzo nowych i nieznanych rzeczy, do których na pewno wrócę

• Odpowiedz