Wpis z mikrobloga

Jest sens wyjeżdżać do krajów śródziemnomorskich w lipcu / sierpniu? Chciałbym zawiatć do Grecji, Cypru i na Malte wszystko po kolei w przyszłym roku w podanych miesiącach. Czy temperatura może być nie do zniesienia? Jak jest w ogóle ze zwiedzaniem takiego Cypru czy Malty auto obowiązkowe? #podroze #podrozujzwykopem #cypr #grecja #malta #morze #wakacje
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DarthKenobi: Byłem w sierpniu w Chorwacji i Włoszech w sierpniu i było upalnie. Na zwiedzanie ciężko jest na plażing idealnie.

Ato na Cyprze obowiązkowe jak chcesz coś zobaczyć. Malta podobnie. Choć tam autobusy jeżdżą, ale w sezonie tłumy i z tego co czytałem nie zawsze się zmieścisz i opóźnienia występują.
  • Odpowiedz
@DarthKenobi: Malta na pewno nie wymaga auta. A temperatura... to indywidualna sprawa, na pewno da się żyć, bo jako typowy biały europejczyk daję radę na bliskim wschodzie latem, a lubię spacerować.
  • Odpowiedz
@DarthKenobi: dodam, że pomimo temperatury powietrza w grudniu około 18 stopni i tak samochód od słońca się nagrzewa i większość czasu na klimie jeździsz, w lecie dla mnie lubiącego chłodek to byłaby masakra
  • Odpowiedz
  • 0
to indywidualna sprawa, na pewno da się żyć, bo jako typowy biały europejczyk daję radę na bliskim wschodzie latem, a lubię spacerować.

@kishibashi Na Bliskim Wschodzie jednak wilgotność jest inna i w związku z tym odczuwanie temperatury też. ¯_(ツ)_/¯

@DarthKenobi Dla mnie Malta już na początku czerwca była gorąca. Jak jedyne co robisz to leżenie na plaży, spoko. Jak chcesz gdzieś połazić to w temperaturze 30 stopni nie jest to
  • Odpowiedz
@alfka:

Na Bliskim Wschodzie jednak wilgotność jest inna i w związku z tym odczuwanie temperatury też. ¯(ツ)

No jest ekstremalnie bardziej gorąco, więc jeśli ktoś wytrzymuje na Bliskim Wschodzie to wytrzyma i Maltę.
  • Odpowiedz