Wpis z mikrobloga

@rozdartapyta: Szczerze życzę takiego losu tym wszystkim, którzy w sumie z pozytywnego dnia zrobili manifest socjopatii i sadyzmu podniecając się ile ton fajerwerków wystrzelą, bo pies sąsiada. Niektórzy nawet używają porównań do wojny na Ukrainie. I wszyscy okazują się wyborcami prawicy.
  • Odpowiedz
  • 438
@Sathanas_Gloriam: dobrze że psiarze nie manifestują swojej socjopatii, pozwalając swoim psieckom na sranie gdzie popadnie, ujadanie w miejskich parkach i ogródkach, czy wycie kilka godzin w mieszkaniu, bo pańcia po 31.12/01.01 zapomina o psiecku i wypieprza z domu na pół dnia.
  • Odpowiedz
@Rustyyyy: No- na wsiach to chociaż jak taki piłujący mordę kundel wybiegnie, to go potem z wahacza czy chłodnicy wyciągną, gorzej jak chcesz się przejść a kochający stworzenia boże właściciel nie zamyka bramy "bo burek przecież pilnuje domu" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@tellet: a ja mam 3 koty i nie są wychodzące i królika. Moje zwierzęta bardzo boją się tego całego szczelania i przez to każdy sylwester spędzam w domu, nawet do matki jechać nie mogę (koty za stare na 6h jazdy autem i nie lubią opuszczać domu). Czym moje zwierzęta szkodzą innym? Co mi powiesz na to że petardy do g---o i głupota? Dzikie zwierzęta też Ci coś zawiniły?
  • Odpowiedz
@Chuopijak: dlaczego uważasz że kogokolwiek poza tobą ma interesować dobrostan twoich zwierząt? Jeżeli jesteś takim gamoniem że nie potrafisz zapewnić trzem kotom i królikowi należytej opieki to proponuję oddać je w ręce kogoś kogo to nie przerośnie.
  • Odpowiedz
przez to każdy sylwester spędzam w domu, nawet do matki jechać nie mogę (koty za stare na 6h jazdy autem i nie lubią opuszczać domu)

@Chuopijak: ołsiet, to brzmi jakby to był wyłącznie twój problem, że przez swoje trzy sierściuchy nie możesz nigdzie pohwchać, więc oczekujesz, że wszyscy chcący się bawić, poszli ci na rękę.

Dzikie zwierzęta sobie świetnie radzą, poza tym światełko do nieba u jurusia już na te
  • Odpowiedz
@Chuopijak: z twojego komentarza wynika że zwierzęta się boją. A to oznacza że albo nie potrafisz odizolować ich od czynników powodujących stres, albo podać środków uspokajających, ergo - nie potrafisz się nimi odpowiednio zaopiekować.
  • Odpowiedz
@tellet: no i mi właśnie chodzi o tych zjebów głównie co strzelają bezprawnie nie w sylwestra tylko przed i po. To, że niw mogę wyjść w sylwestra to inna sprawa, zwierzęta po prostu się boją panicznie, nie wiedzą co się dzieje i mogą dostać np. ataku paniki czy serca.
@IKnowThings no właśnie zostając z nimi w domu zapewniam im bezpieczeństwo i izolację od czynników stresowych, a środki o których
  • Odpowiedz