Wpis z mikrobloga

Ostatnio byłem kilka razy na łyżwach. Brałem z wypożyczalni, ale w sumie spoko sport, chciałbym sobie regularnie 1-2 razy w tygodniu chodzić w miarę możliwości. Zastanawiam się nad kupnem własnych łyżew bo wypożyczenie 10-20 ziko, stan średni i higiena też xd Ale nie chcę za dużo na start wydawać. Tak do około 300 zł.

Zastanawiam się nad Oxelo fit500 z decathlonu; tempish volt-s albo używane z olxa np.
https://www.olx.pl/d/oferta/lyzwy-hokejowe-nike-bauer-vapor-s-force-r-44-CID767-ID13HwdY.html

Jakieś rady, propozycje co do pierwszych łyżew?
Chcę jeździć rekreacyjnie, bez szaleństw ale parę prostych „trików” chętnie bym się z czasem nauczył. Bo na te trudniejsze to koordynacji nie mam xdd

#lyzwy
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

a nie ma w decathlonie jakiś bauerów nowych za 300-400? najlepiej brać coś marek hokejowych czyli bauer lub ccm, z tych trzech weź tempish bo be z olx to model sprzed 10-15 lat
  • Odpowiedz
@rafciossi: jak coś to mam na sprzedaż bauery xls po 15-20h ( ͡° ͜ʖ ͡°) tylko nie wiem czy Twój rozmiar, bauerowe 7.0 więc teoretycznie 42, ja noszę normalnie 42.5-43.

anyway polecam te xls, gdyby nie moja fanaberia to dalej bym na nich jeździł ale kupiłem sobie vaporki bo się mega wkręciłem w tym sezonie, na pewno będą dużo lepsze niż jakieś oxelo itd
  • Odpowiedz
@PanLodowegoOgrodu: ogólnie ok ale nie mam za bardzo doświadczenia, po przesiadce z xls przez pierwsze 2-3 jazdy było mega dziwnie i musiałem się jakby nauczyć jeździć na nowo ale później już luz, kupowałem stacjonarnie i przymierzałem natomiast teraz mam dziwny problem bo mamy kolejny sezon, mam za sobą jakieś 5-7h wyjeżdżone przez ostatnie 2 tygodnie i za każdym razem obciera mnie stopa od wewnętrznej strony pod kostką, w zeszłym sezonie
  • Odpowiedz