Wpis z mikrobloga

• 16
@ilem taaaa jasne, ta wyszukiwarka tak gówniane podaje wyniki że żeby coś znaleźć zazwyczaj i tak wracam na Google xd to już sporo lepiej działa duckduckgo. com :)
  • Odpowiedz
  • 37
@EnderWiggin ten niepozorny twór zniszczył internet. Gdy marketingowcy pokapowali się jak działa algorytm wyszukiwania zaczęli tak dopasowywać się pod SEO, że już nie było treści tylko "treści", których kwintesencją były artykuły "o której grają Polacy" składające się z 5 akapitów ale nie zawierające kluczowej informacji
  • Odpowiedz
@K_R_S No znaleźć coś, czego się szuka, to się normalnie z-----ć idzie. Wszędzie reklamy i każdy chce cię wyruchać na kliknięcia. Nie o taki internet nic nie robiłem. O forach tematycznych już nie wspomnę. Teraz wszystko tajemnica... Ja od początku czułem, że Idiokracja to nie jest komedia tylko film dokumentalny o przyszłości.
  • Odpowiedz
@EnderWiggin: LOL
Sergey Brin (ur. 21 sierpnia 1973 w Moskwie jako Siergiej Michajłowicz Brin, ros. Сергей Михайлович Брин) – amerykański programista i przedsiębiorca urodzony w ZSRR. Współtwórca najpopularniejszej wyszukiwarki internetowej Google Search. Od 2015 prezes Alphabetu, spółki matki Google. Z funkcji tej zrezygnował w grudniu 2019[1]
  • Odpowiedz
@Markotny_Marek No... Muszę przyznać, że to bardzo wiele wniosło do mojej świadomości i zrozumienia logiki dominujących korporacji... O których wcześniej nie miałem pojęcia. Nie moja branża.

K---a, jak nie ż to komuniści...
  • Odpowiedz
@ilem piętnaście lat temu produkowano w internecie jakiś ułamek tych treści co teraz, a google z najgłębszego rowu potrafiło wyciągnąć przydatne wyniki, teraz można trafić na coś ciekawego, zapomnieć gdzie i po kilku tygodniach już problem znowu ustrzelić, bo Google zindeksuje na stu pierwszych wynikach jakieś opłacane g---o tylko dość luźno pasujące do faktycznie wklepanych haseł. Jeszcze większą masakrę zrobili z wyszukiwaniem grafik.
  • Odpowiedz