Aktywne Wpisy

Nacho_Libre +8
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

ecconomicus +115
Obligacje 3 letnie (stałe oprocentowanie 5,95%) wydają się w miarę sensowne, ale całości to raczej nie chcę tam wrzucać ( ͡º ͜ʖ͡º)
#inwestowanie #gielda #oszczedzanie
Obligacje 3 letnie na 5’95… śmiech na sali
To nie jest porada inwestycyjna
Mówi się „safe haven”… haven to przystań czyli „bezpieczna przystań”.
:)
w Pekao masz 7% KO na 5 miesięcy do 100tys zł, a powyżej tej kwoty dają 2%, (promocja obowiązuje do 8.01.2025 r.)
W Pekao masz też możliwość kupowania obligacji, ale póki oferta TOSów na 5,95% pozostaje niezmieniona, to możesz trzymać na tych 7% na KO część swoich środków, a później przeskoczyć na obligacje jak pogorszą ofertę
@Bertoos: COI czy coś innego masz na myśli? COI daje +1,5% ponad inflację, więc żeby wyszły lepiej niż TOS inflacja musiałaby przekraczać 4,5%
@jmp_eax: tylko w sumie na co czekać?
patrzyłem na lokaty i konta oszczędnościowe, ale przerzucać co 3 miesiące do innego banku to mi się odechciało ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Załapałem się na 7.3 % ale teraz widzę, że jest 6,5