Aktywne Wpisy

solejukowski +116
Jak prawica wychwalała morderstwo (100 lat temu):
Morderca Narutowicza został szybko zidentyfikowany. Był nim Eligiusz Niewiadomski, dość znany polski malarz, profesor sztuki i krytyk. Niewiadomski nie należał do Narodowej Demokracji, ale był skrajnym nacjonalistą i antysemitą. Postanowił zabić Narutowicza, ponieważ został on wybrany na prezydenta dzięki głosom żydowskiej mniejszości. Niewiadomski uważał go również za narzędzie w ręku Piłsudskiego, którego nienawidził.
Nim Niewiadomski został uznany za winnego i skazany na śmierć, znaczna część polskiego społeczeństwa
Morderca Narutowicza został szybko zidentyfikowany. Był nim Eligiusz Niewiadomski, dość znany polski malarz, profesor sztuki i krytyk. Niewiadomski nie należał do Narodowej Demokracji, ale był skrajnym nacjonalistą i antysemitą. Postanowił zabić Narutowicza, ponieważ został on wybrany na prezydenta dzięki głosom żydowskiej mniejszości. Niewiadomski uważał go również za narzędzie w ręku Piłsudskiego, którego nienawidził.
Nim Niewiadomski został uznany za winnego i skazany na śmierć, znaczna część polskiego społeczeństwa
źródło: temp_file8870643464420519074
Pobierz
Ile w was zostało z dawnego siebie?

a tak serio to nie ma sensu zostawać w domu xd
@Lefty: wy się zdecydujcie czy jestem mateckim czy największym lewakiem na wykopie xD
#nigdynatrzaskowskiego
@officer_K: jeśli to nie jest według Ciebie realne zagrożenie dla kraju no to tu nie ma o czym gadać xd
@Lefty: no jest i co? Nic poza tym od tej zajebistej koalicji i uśmiechniętego Rafała?
@UsmiechnietaPolska: bo lubię.
@UsmiechnietaPolska: w dupie to mam kolego. Nie zagłosuję na tuskowców, bo nie satysfakcjonują mnie ich działania. I odbiorę im tyle głosów ile zdołam. Wydaje mi się, że mam do tego prawo. Czy plucie na k0nfedepis oznacza przymus głosowania na