Aktywne Wpisy

enzomatrix +3
Chcę kupić auto sprowadzone z zagranicy, sprzedawca namawia mnie na spisanie umowy na tzw. niemca, czy takie namawianie nie podchodzi pod jakiś paragraf?
#motoryzacja #samochody #handlarze #prawo
#motoryzacja #samochody #handlarze #prawo

Arbuzlele +55
Witam,
Mam kabel RJ-45 wyprowadzony z puszki, ale nigdzie nie widzę gniazdka, w którym od wewnątrz mógłbym podłączyć końcówkę kabla RJ-45 i z zewnątrz, żeby też było możliwość podłączenia RJ-45 czyli gniazdko z łącznikiem jakby. Kabel kategoria 7. Czy ktoś może pomóc w rozwiązaniu tego problemu?
Zdjęcie poglądowe bo mam puszkę podwójną; jedną na prąd, a drugą właśnie na internet.
#elektryka #elektronika #internet #pytaniedoeksperta
źródło: 471976595_1236710884103310_4641575641302203573_n
Pobierzźródło: maxresdefault
Pobierz@1Lupa: i ten kabel masz zakończony wtykiem RJ45? Niby możesz szukać beczek keystone RJ45-RJ45 i powstawiać je w gniazdka w miejsce fabrycznie montowanych modułów (na ogół to są normalne keystony), ale to jest mało optymalne, lepiej upitolić te wtyczki i zarobić goły kabel. Upewnij się tylko wcześniej, czy to jest na pewno drut, bo jeśli w ścianie masz kable z już zarobionymi wtykami, to
Tak mi zostało zasugerowane bo chciałem mieć w tym pokoju internet kablem z routera, a teraz się okazuje, że miał to być jakis inny kabel.
Pytanie czy mogę go uciąć i poszczególne kabelki wpiąć tak jak pokazał @Sarg ?
źródło: macro-cross-section-front-angle-view-of-red-rj45-cat6-shielded-network-data-internet-cable-clear-connector-2CWCG2G
Pobierzźródło: obraz
Pobierz@4BDDN Kabel idzie do routera, ale ktoś mi powiedział, że z routera są wyjścia ethernet i taki kabel jest najlepszy to taki też przeciągnąłem do pokoju, żeby mieć możliwość połączenia np. komputera z routerem za pomocą kabla, a nie wifi. Już z tym nic nie zrobię. Pytanie czy jak utnę ten mój kabel to będę mógł te mniejsze kabelki podłączyć
źródło: obraz
Pobierz@MickM: Co? xD Niby dlaczego?
@1Lupa Trochę beka bo powinno być osobne gniazdko na kabel sieciowy, a tak będziesz miał gniazdko prądowe i wystający z niego kabel internetowy. Możesz sobie kupić taką złączkę RJ-45 żeńsko-żeńską i w ten sposób podłączyć kabel, bez obcinania końcówki i zarabiania gniazdka. Nawet jakbyś zarobił gniazdko to co z nim zrobisz?
źródło: zlaczka-rj45-zensko-zenska
Pobierz@4BDDN: nie, kurna, nie będzie mógł, nie wprowadzaj gościa w błąd, bo pakujesz go na minę.
@1Lupa: masz patchcord z żyłami z linki, jak go już uciąłeś, to teraz poproś ładnie przedpiścę, żeby ci powiedział, jakie masz kupić RJ-ki (mają być takie do linki) i zaciskarkę, zarób na niej z powrotem wtyczkę jak była. Linki nie zaciśniesz w takim gniazdku, jak tu pokazują.