Wpis z mikrobloga

Oglądałem pierwszy raz w życiu film „W Krzywym Zwierciadle: Wakacje” na VOD a nie w telewizji. Byłem w szoku kiedy zobaczyłem sceny topless z Beverly D’Angelo. Nie pamiętam ich z telewizji a widziałem ten film wielokrotnie. Czy ktoś może potwierdzić że emitują u nas wersję ocenzurowaną? S Z O K

#kiciochpyta #film #filmy #pytanie
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jan-palony: kojarzę pod prysznicem i na basenie jak cycuchami świeciła. Nie zdziwię się jak były jakies wersje do niedzielnego kotleta w TVP ocenzurowane. Pamiętam jak za dzieciaka mówili o cycuchach Jamie Lee Curtis w "Nieoczekiwana zmiana miejsc", miałem z TV na VHS i przewijałem i przewijałem i nic nie było. Po dziś zachodzę w głowę, czy to mi starzy wycieli, czy właśnie na TV leciała ocenzurowana wersja ( ͡°
  • Odpowiedz
  • 1
@SpasticInk: no właśnie o tych dwóch scenach mówię, ale ja je dziś pierwszy raz widziałem dopiero na VOD, a jako dzieciak/nastolatek byłem baaaardzo czujny, Pani Beverly to jednak był TOP
  • Odpowiedz
@jan-palony: A jak to jest "na dudka"? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A tak serio, to tak. Są różne wersje, ale bardzo niewiele się pomiędzy sobą różnią, m.in. sceny z widocznym bikini górnym. na film, który trwa 1,5 godziny, to jest jakieś 4 sekundy różnicy w pojedynczych scenach ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@SpasticInk: Co ciekawe, akurat TVP czasem w "prime-time" puszczała wersje różnych filmów z widocznymi cycuchami, bo nikt tego wcześniej nie sprawdzał ¯\(ツ)/¯ A że to telewizja państwowa, Rada Etyki Mediów przymykała oko. Ale to w latach '90 i czasem na początku 2000. Zdarzało się zobaczy sutka przy niedzielnym obiedzie, ale to były pojedyncze wypadki ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz