Wpis z mikrobloga

Możecie polecić jakąś potówkę na najbardziej upalne dni, najlepiej coś "ultralight" i bardzo przewiewnego? Cena nie gra roli.

I pytanie dodatkowe: czy ktoś z Was ma doświadczenie z jazdy w koszulkach z długim rękawkiem w bardzo słoneczne i upalne dni tak żeby dodatkowo chronić ramiona przed promieniowaniem UV? Zamierzam wypróbować to w przyszłym sezonie czyli potówka + właśnie jakaś bardzo przewiewna koszulka z długim rękawem (najlepiej w bieli) i zastanawiam się czy to dobre rozwiązanie.

#szosa #rower
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Grzesinek: https://lecol.cc/en-pl/products/pro-mesh-sleeveless-base-layer?variant=31959894687807

Moje ulubione potówki. Zima, lato, trenażer. Teraz widzę, że nawet świetna cena jest aktualnie.

Mam oprócz tych potowke brubecka wrzuconą wyżej i jest kiepska, utrzymuje wilgoć długo. Ponadto mam castelli (też spoko), polskiej marki Vesuvio (BCM nowatex) i jest to budżetowy produkt i takie ma właściwości.
Le col zwycięża bezapelacyjnie. Mam ich 5 sztuk ;]
  • Odpowiedz
@holy_basil: Polecam potówkę Attiq. Polska firma, więc warto wspierać ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale serio, mam letnią potówkę z Deca i mało używam, bo jest po prostu za ciepła, natomiast ta Attiq to typowy ultralight, którego nie czujesz na ciele i jest w opór przewiewna.
  • Odpowiedz